Typ av tjänst: EFKs internationella arbete
Arbetsgivare: Evangeliska Frikyrkan
Tjänstegrad: -

Titel: Landansvarig missionär
Område/ort: Centralafrikanska republiken ELLER Sydafrika

EFK söker landansvarig missionär för Centralafrikanska republiken, Region Afrika

Vi söker dig som vill vara en del av EFKs arbete i Afrika och fungera som mentor och rådgivare. Det är viktigt att du kan samarbeta och anpassa dig till afrikanska kulturer och vara en del av den afrikanska kyrkans utveckling och stötta dess ledarskap. Vi ser att du har erfarenhet av ledarskap och har ekonomisk kompetens, administrativ förmåga samt vana med projekthantering. Goda kunskaper i franska är nödvändiga.

Om du som sökande har familj vill vi anställa även make/maka. Vi vill då att kompetens för make/maka ska vara av relevans för EFKs arbete i Centralafrikanska republiken (RCA) eller region Afrika i övrigt. Kompletterande kompetenser hos make/maka kan vara erfarenhet av ledarträning, administration, it/teknik, sjukvård, pedagogik, ekonomihantering och projekthantering.

Placering

Det finns några alternativ gällande placering. Rekryteringsprocessen kommer att visa lämpligast lösning beroende på den sökandes erfarenhet, personlighet, familjesituation och ev. maka/makes kompetens.

Missionscentret i Nelspruit, Sydafrika Här sker samordning av region Afrikas projekt och insatser. Du/ni blir en del av arbetslaget på MC och jobbar självständigt men i team-miljö. Regelbundna resor till RCA ingår då i tjänsten.

Centralafrikanska republiken, RCA Du/ni bor i Berberati eller Gamboula i västra RCA och arbetar nära tillsammans med vår samarbetskyrka Église Évangélique Baptiste i församlings- och organisationsutveckling samt i deras omfattande sociala arbete som genomförs genom deras organ ADIH. Regelbunden kontakt hålls med Missionscentret i Sydafrika.

Vi vill att du delar Evangeliska Frikyrkans vision och värderingar samt att du går/gått missionskursen på Örebro Missionsskola. Teologisk utbildning eller bibelskolestudier är meriterande. Du ska genomgå EFKs rekryterings- och förberedelseprocess för utlandspersonal och ha fullt församlingsunderhåll klart innan tjänsten kan tillträdas. Du kommer själv att vara en aktiv del av insamlingsprocessen.

Tillträde sommaren 2017 eller enligt överenskommelse.

Kontakt

Regionledare EFK Afrika
Andreas Dagernäs andreas.dagernas@efk.se

Anneli Dagernäs anneli.dagernas@efk.se

Programledare Internationella programmet
Josefin Fållsten josefin.fallsten@efk.se