Typ av tjänst: I en EFK-församling
Arbetsgivare: Göteborgs Baptistförsamling Tabernaklet
Tjänstegrad: 100 %

Titel: Pastor och föreståndare
Område/ort: Göteborg

Pastor och föreståndare till Göteborgs Baptistförsamling Tabernaklet

Göteborgs Baptistförsamling finns i centrala Göteborg med visionen att göra Kristus känd, älskad och ärad i och genom församlingen. Vi vilar på en evangelisk, baptistisk grund där förankringen i bibelordet kombineras med ett socialt engagemang för samhällets utsatta och mission i när och fjärran. Församlingen består av ca 400 medlemmar i blandade åldrar. Vi är anslutna till Equmeniakyrkan och Evangeliska Frikyrkan.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ha de arbetsuppgifter som normalt ingår i en pastorsroll, med betoning på undervisning, herdeskap och verksamhetsledning.
Du blir del av en arbetsgrupp tillsammans med vår pastor med inriktning omsorg och vår föreståndare för vårt café för hemlösa, Café Trappanér. Du kommer ha ansvar för att driva församlingens vision och riktning framåt tillsammans med dina kollegor och församlingsledningen.

Kvalifikationer

Vi tror att du är en ödmjuk och erfaren ledare och har erfarenhet av att jobba som pastor i församling. Du verkar för att församlingen ska vara en öppen och varm gemenskap och du har stor vana av att förklara bibelordet. Då du samarbetar tätt med andra i församlingen har du en god förmåga att kommunicera och entusiasmera. Du är relationsbyggande och ger besökaren eller församlingsmedlemmen en känsla av att bli sedd i olika sammanhang. Du delar församlingens grundläggande profil och värderingar.

Övrigt

Tillsvidareanställning med eventuell provanställning, heltid, med tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter

Per Landgren, tel 070-343 95 82, församlingens ordförande
Elisabeth Madsen, tel 070-946 11 95, pastor med inriktning omsorg
Therése Källberg, tel 070-211 99 03, personalrådet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 10 september 2017. Ansök med ditt CV och personliga brev till ansokan@tabernaklet.se.