Typ av tjänst: I en EFK-församling
Arbetsgivare: Tingsryds Baptistförsamling
Tjänstegrad: 100 - 150 %

Titel: Pastor
Område/ort: Tingsryd och dess närområde

Söderportkyrkan Tingsryd söker Pastor / Pastorer

Församlingen Söderportskyrkanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster består av en mångfald av människor. Det gäller både ålder, nationalitet och ursprunglig kyrkotillhörighet – allt detta skapar dynamik.

Som församling har vi de senaste åren upplevt en tillväxt, dels via våra återkommande Alpha-kurser och dels via att en grupp nyanlända kommit till tro, flera med muslimsk bakgrund. Vi är idag omkring 150 medlemmar.

Vår pastor Annika Karlsson går i pension i maj månad 2018 och det föranleder denna annons. Till och med sommaren 2018 har vi även vår ungdomsledare Derrick Rukkundo anställd. De anställda utgör, tillsammans med de ideellt engagerade i styrelsen och äldstegruppen, ett kollektivt ledarskap i församlingen.

Vi ser ett behov av en särskild tyngdpunkt i arbetet vad gäller unga människor. Givetvis finns det fler prioriteringar än så, men det vi ser vi fram emot att samtala om med dem vi möter under rekryteringen. Vi vill förstås också ta del av den längtan och det driv Gud lagt ner i dig.

Om du är intresserad av tjänsten/tjänsterna sök gärna omgående, eftersom vi gör löpande intervjuer i vår rekrytering. Detta gör du genom att skriva ett personligt brev till nedanstående epost-adress.

För fler frågor kontakta församlingens ordförande Ingmar Tordsson, telefon nr: 073- 183 40 30 eller epost: i-m.tordsson@telia.com.