Typ av tjänst: I en EFK-församling
Arbetsgivare: Korskyrkan Uppsala
Tjänstegrad: 75%

Titel: Församlingskoordinator
Område/ort: Uppsala

Vikariat som församlingskoordinator i Korskyrkan i Uppsala

Korskyrkan i Uppsala är en kristen församling inom Evangeliska Frikyrkan. Vi har ca 450 medlemmar och en varierande verksamhet med bl.a. barn- och ungdomsgrupper,
missionsarbete och en secondhandbutik. Församlingskoordinatorn ingår i medarbetarteamet tillsammans med församlingens tre pastorer. Pga kommande föräldraledighet söker vi nu en vikarie.

Församlingskoordinatorn har ett övergripande samordningsansvar, är något av en ”spindel i nätet”. Exempel på arbetsuppgifter är:
• Koordinering mellan grupper och råd
• Koordinering och uppföljning av aktiviteter inom församlingsledningen
• Kommunikation internt och externt
• Uppföljning av medlemssamtal och förmedling av kontakter för att lotsa medlemmar in i olika funktioner och till hemgrupper

I rollen som församlingskoordinator behöver du ha god förmåga att arbeta självständigt, vara drivande och se vad som behöver göras samtidigt som du har lätt att få bra kontakt med andra människor. Du är också van att hålla flera saker igång samtidigt samt har god datorvana. Du har en personlig kristen tro, insikt i hur en frikyrkoförsamling med flera olika verksamheter fungerar och god förståelse för ideellt arbete.

Vikariatet gäller i första hand 6 månader med start 1 mars eller enligt överenskommelse och med eventuell möjlighet till förlängning. Tjänsten är idag på 75% vilket också är utgångspunkten för vikariatet.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Lena Björk, personalansvarig, tel 070-2701927, eller Sara Kabore, församlingskoordinator, 079-0680074. Skicka din ansökan till jobb@korskyrkanuppsala.se. Sista ansökningsdag är 15 januari.