Typ av tjänst: I en EFK-församling
Arbetsgivare: Saronförsamlingen i Gnosjö
Tjänstegrad: 75%

Titel: Pastor
Område/ort: Gnosjö/Marås

Saronförsamlingen Gnosjö söker pastor 75%

Saronkyrkan ligger i Marås, mittemellan Gnosjö och Hillerstorp. Vi är en landsbygdsförsamling med drygt 100 medlemmar. Vi har som måtto att vi vill vara ”Kyrkan mitt i byn, mitt i vardagen och mitt i livet” och präglas av en öppen och varm gemenskap.

Vår önskan är att vara en tillgång för vår bygd och att möta människors behov och även nå våra nysvenskar. Vi har en god uppslutning på söndagsgudstjänsterna, där ett flertal musik/sångkonstellationer turas om att medverka. Parallellt med söndagsgudstjänsten har vi söndagsskola och under veckorna scouter och tonår. Församlingen präglas av gemenskap och trohet och vill gärna hitta nya vägar att nå bygdens folk med evangeliet. Vi har också ett starkt missionsengagemang och ett gott ekumeniskt samarbete med kyrkorna i Gnosjö.

Vi söker dig som:

  • känner Guds kallelse till att arbeta i en landsbygdsförsamling
  • vill utveckla församlingen tillsammans med oss och skapa nya kontakter i samhället
  • kan undervisa, entusiasmera och träna lärjungar
  • vill vara en resurs i vårt barn- och ungdomsarbete
  • har en pastorsutbildning

Tjänsten innehåll i övrigt utformas tillsammans med församlingsledningen och tillträds enligt överenskommelse. Det finns bra möjligheter att komplettera med annan anställning upp till heltid då det finns gott om arbete i bygden. Bostad finns. Välkommen med din ansökan till: Saronförsamlingen, att. Claes-Göran Åberg, Österliden 2, 335 91 Gnosjö eller e-post aberg.cg@gmail.com

För ytterligare information eller frågor kontakta Ewa-Marie Abrahamsson, 070-33 29 655, ewa-marie.a@live.com eller Claes-Göran Åberg, 070-37 31 735, aberg.cg@gmail.com.