Typ av tjänst: I en EFK-församling
Arbetsgivare: Kristinakyrkan i Lindesberg
Tjänstegrad: 50-75%

Titel: Barn- och ungdomsledare
Område/ort: Lindesberg

Barn- och ungdomsledare

Barn- och ungdomsledare 50-75 %

Kristinakyrkan är en församling i Lindesberg med nästan 200 medlemmar. Församlingens medlemmar är spridda i alla åldrar och församlingen har en stark internationell prägel med över hälften av medlemmarna ursprungligen från länder utanför Europa.

Vi söker nu en barn- och ungdomsledare. Huvudsakliga uppgifter är att hålla i ungdomssamlingen ”Underground” på fredagar, ansvara för söndagsskolan, ytterligare en barn-/ungdomssamling på tisdagkvällar som i nuläget är en scoutgrupp men som du får vara med och utforma samt en konfirmationsgrupp som drar igång under hösten.

På fredagarna träffas ett gäng ungdomar i åldrarna 13-20+ för andakt, olika aktiviteter och lovsångskvällar. Detta får du vara med och utforma tillsammans med ungdomarna och ledarna.

Söndagsskola har vi ungefär tre gånger i månaden och de barn som är med är mellan 5 och 13 år. Dina uppgifter där blir att planera och hålla i detta tillsammans med övriga ledare som hjälper till under samlingarna. Vi använder oss av materialet ”Skatten”. Utöver detta har vi Tillsammansgudstjänst en gång varje månad där barnen är med.

Den tredje samlingen i veckan, på tisdagkvällar, är i nuläget en scoutgrupp. Den utformas tillsammans med dig utifrån dina tankar och intressen.

Konfirmationsgruppen som drar igång under hösten är du med och utformar och leder tillsammans med vår pastor.

Vi söker dig som tillsammans med församlingen, ledare och pastor vill bygga Guds rike bland barn och ungdomar i Lindesberg. Vi söker en person som har erfarenhet av församlings barn- och ungdomsarbete, och ser gärna att du som söker har studerat (eller kanske studerar) vid en bibelskola. Personlig lämplighet är av stor vikt, och vi förutsätter att du har en kristen tro. Vi vill också understryka att tjänsten utformas i samråd med dig.

Kristinakyrkan är belägen ett stenkast från buss- och järnvägsstationen med goda möjligheter för dig som vill resa från exempelvis Örebro, men körkort och tillgång till bil underlättar pendling inte minst på söndagar.

Ansökningar prövas löpande, sista ansökningsdag 17/6. Tillträde sker efter sommaren.

Kontaktpersoner:
Pastor David Fiske: 070-597 12 66, david@kristinakyrkan.se
Ordförande Kjell-Arne Sjönneby: 073-6476370