Typ av tjänst: I en EFK-församling
Arbetsgivare: Östermalmskyrkans församling
Tjänstegrad: 80 %

Titel: Koordinator
Område/ort: Kristianstad

Koordinator till Östermalmskyrkan, Kristianstad

Östermalmskyrkans församling är en gemenskap med människor från alla samhällsgrupper, nationaliteter och generationer. Vi närmar oss 400 medlemmar och har de senaste åren sett en glädjande utveckling där fler kommit med i vår gemenskap. En stor del i församlingens DNA är det sociala arbetet och längtan att möta behov i vårstad. Vi har en stor verksamhet och i nuläget driver vi SFI-utbildning tillsammans med Hyllie Park folkhögskola. Församlingen är också delägare i Erikshjälpen Second hand tillsammans med Erikshjälpen där butiken finns i annan lokal. Östermalmskyrkan samarbetar nationellt med Evangeliska Frikyrkan och Pingst – Fria Församlingar iSamverkan (Pingst FFS).

När Östermalmskyrkans församling startades var uthyrningar och serveringar en stor del av församlingens arbete. Under årens lopp har detta minskat men vår vilja är att utveckla detta till att vara en del av vårt sociala arbete med fokus på entreprenörskap. Därför söker vi nu en koordinator som kan vara med i uppbyggnadsskedet för att leda och utveckla detta arbete.

Arbetsuppgifter

Ditt ansvarsområde som koordinator är att samordna, organisera och utveckla församlingens arbete med uthyrning, café, reception, städ och vaktmästeri. I detta ingår att rekrytera och arbetsleda frivilliga, deltagare för arbetsträning och andra människor som vill vara en del av vår verksamhet. En stor del i arbetet är att du ska utveckla ett samarbete och nätverk med andra aktörer som t.ex. kommun, arbetsförmedling, försäkringskassan m.fl. för att möjliggöra ett socialt entreprenörskap inom vår uthyrningsverksamhet. Detta innebär att du har ett ekonomiskt ansvar för verksamhetsområdet och organiserar administrativa uppgifter såsom fakturering, schemaläggning m.m. Du är en del i församlingens personalteam som består av ca 6 personer som utgörs av pastorer, ungdomsledare och social samordnare.

Kvalifikationer

Du ska kunna leda, inspirera och engagera andra människor att vilja vara med i arbetet samt ha förmåga att skapa en positiv atmosfär runt omkring dig. Då du arbetar med människor som kan ha olika behov är det viktigt att du kan anpassa arbetsuppgifter för att alla ska kunna vara delaktiga. Du har erfarenhet av att ha arbetat med arbetsledande uppgifter inom uthyrnings- och konferens, café, reception eller i annan liknande verksamhet. Du delar församlingens tro, vision och värderingar. Du har B-körkort samt kan tala och skriva svenska flytande. Fler språk är meriterande. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 80% med start i november 2018 eller enligt överenskommelse. Provanställning om sex månader tillämpas. I tjänsten tillämpas förtroendearbetstid vilket innebär att arbetstiden disponeras av dig efter vad arbetsuppgifterna kräver. Lön enligt överenskommelse.

Har du frågor om tjänsten kontakta Lisa Fredlund 0707-766 931, lisa.fredlund@ostermalmskyrkan.nu (pastor/föreståndare) eller Daniel Ottosson 0709-435 286, daniel_ottosson@hotmail.com (församlingens ordförande).

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-15 via e-post till: lisa.fredlund@ostermalmskyrkan.nu