Typ av tjänst: I en EFK-församling
Arbetsgivare: Brunnskyrkan Värnamo
Tjänstegrad: 50-75%

Titel: Vikarierande pastor
Område/ort: Värnamo

Vikarierande pastor 50-75%

Brunnskyrkan Värnamo är en församling med ca 85 medlemmar som just nu står i en spännande process. Vi driver ett språkcafé där vi har fått många nya kontakter med människor från bland annat Syrien och Iran. Dessutom ser vi just nu att barnfamiljer har börjat söka sig till oss i högre grad än tidigare. Vi försöker också hitta vägar för att söka oss utåt och nå människor i vår stad som inte ännu har lärt känna Jesus. Vi är glada och tacksamma för allt som händer och vi tror att vi står inför en förnyelse i församlingen, vilket skapar en förväntan inför framtiden.

Vår pastor kommer att vara föräldraledig från februari 2019 och resten av året. Eventuellt kan den perioden komma att förlängas. Därför söker vi nu dig som kan vikariera för vår pastor under den tiden. Vi önskar se en person med en viss erfarenhet av församlingsarbete, men det finns inget krav på att vara färdigutbildad pastor. Viktigt är att du har:

  • En tro på Jesus
  • Ett hjärta för Hans församling
  • Lätt för att ta kontakt med människor
  • Att du har ett intresse av att arbeta med barn och familjer.

Ett viktigt område i tjänsten kommer att vara att ansvara för och utveckla vår söndagsskola. I övrigt är vi öppna för att se vem du är, vilka gåvor du har och hur vi som församling kan komplettera dig i din uppgift. Tjänstgöringsgraden är 50-75%, men kan diskuteras. Intervjuer kommer att ske löpande.

Skicka in din ansökan till:
sara@smyrna-varnamo.se

Har du frågor?
Kontakta vår pastor Sara Rosenströmer:
tel: 0708-31 01 95
mail: sara@smyrna-varnamo.se

eller vår ordförande Kenneth Byström:
tel: 0705-58 20 93
mail: kennethbystrom@comhem.se

För att veta mer om oss, se gärna vår hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster!