Typ av tjänst: Närstående organisation
Arbetsgivare: Förskolan Pärlan, Västerås
Tjänstegrad: 100%

Titel: Förskolechef
Område/ort: Västerås

Pärlan söker ny förskolechef

Liten förskola i trygg miljö och stora möjligheter att påverka vardagen för våra barn och anställda.

Vår förskolechef har gått vidare till nya utmaningar och nu söker vi dig som vill vara med och skapa en trygg grund i livet för det viktigaste vi har – våra förskolebarn.

Förskolan Pärlan är en liten, men populär förskola på Skallberget i Västerås. Förskolan drivs av Korskyrkan i Västerås som vill dela med sig av sin kristna värdegrund, där varje människa är lika viktig och värdefull och där barnen är en av de största tillgångarna som livet erbjuder. Förskolan Pärlan har funnits sedan 1997 och har två avdelningar med barn i alla åldrar upp till 6 år. Idag har vi 33 inskrivna barn och en konstant kö av barn som önskar få komma till oss.

Vi erbjuder dig som förskolechef att komma in och leda våra skickliga pedagoger, ett arbetslag bestående 8 självgående personer och som även inkluderar kock och lokalvårdare. Flera av de anställda har varit med oss sedan förskolan bildades vilket ger en stabil grund att bygga vidare på. För att skapa en trygg miljö för både barn och anställda är vår ambition att ha en hög personaltäthet och att alltid ha vikarier på plats. Som förskolechef kommer du att jobba nära styrelsen med både stort ansvar och stora möjligheter att påverka.

Nu söker vi dig som har några års erfarenhet av jobbet som förskolechef eller som har jobbat som förskollärare ett antal år och vill prova nya utmaningar. Att ha jobbat som ledare på förskola tidigare är meriterande då gruppen du kommer att leda har stor erfarenhet av den dagliga verksamheten. Jobbet kommer att innebära både att vara ledare för verksamheten (50%) och att möta barnen i barngrupperna (50%), därför måste du känna dig bekväm med båda delarna av arbetet. Det är också viktigt att du kan dela de värderingar som vår huvudman står för och vill förmedla till våra barn.

Till den här rollen söker vi dig som:
• är en ledare och kan leda både personal och det pedagogiska arbetet
• är tydlig i din roll och i ditt ledarskap
• är strukturerad och organiserad
• är inkännande och lyhörd
• har erfarenhet av att ha budgetansvar
• har erfarenhet av att jobba med Offiice 365 och sociala medier

Meriterande är också om du har någon form av vidareutbildning som ledare/rektor inom förskolan.

Låter det spännande ser vi fram emot att få en ansökan ifrån dig senast den 2 januari. Ansökan sänder du till johan.knaback@gmail.com. Har du frågor så hör gärna av dig till Annika Stenberg 0735-430005. Tjänstgöringsgraden är 100% och tillträde så snart som möjligt efter den 1 januari 2019.