Typ av tjänst: I en EFK-församling
Arbetsgivare: Lugnetkyrkan
Tjänstegrad: 100 % eller enligt överenskommelse

Titel: Församlingsföreståndare
Område/ort: Falun/Dalarna

Föreståndare Lugnetkyrkan

Lugnetkyrkan i Falun är en EFK-församling på ca 480 medlemmar i olika åldrar, som vill leda människor in i en växande relation med Jesus Kristus och vara en församling för nästa generation. Vi har ett omfattande barn- och ungdomsarbete, ett rikt musikliv och ett stort socialt arbete bland nysvenskar. En majoritet av församlingens medlemmar är också aktiva i en husgrupp. Sedan några år tillbaka finns vi på Lugnetområdet. Det är vår fasta övertygelse att Falun och vår region har fler människor som behöver få möta Jesus genom oss, samtidigt som vi som troende fördjupas i vår relation till Honom och till varandra. Tillsammans med varandra och den helige Ande vill vi se Guds rike komma både i våra gudstjänster och i vår vardag.

Vi vill fortsätta fungera som en förrådsförsamling i regionen och stötta befintliga församlingar. I nuläget har vi en församlingsplantering igång men vi tror att det kan bli fler framöver. Nu söker vi en ny föreståndare till vår församling.

Kvalifikationer

  • Du har pastorsutbildning och/eller erfarenhet av att arbeta som pastor i församling.
  • Du följer Jesus och kan inspirera och leda andra att göra det.
  • Du har omsorg om människor och god förmåga att kommunicera och samarbeta.
  • Du har ledaregenskaper och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
  • Du har förmåga att entusiasmera, leda och motivera andra ledare.
  • Du har erfarenhet av arbetsledning.
  • Du uppskattar att vara en del av ett team snarare än att jobba ensam. Du är hängiven i att utbreda Guds rike i staden och regionen, och att du har god förmåga att förkunna evangelium i den tid vi lever i.

Se hela annonstexten på vår webbplats!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster