Berättelser

Genom våra internationella samarbetspartners har vi fått tillgång till berättelser direkt från den förföljda kyrkan. "Jamila", "Elias" och "Phuan" berättar om hur det är att leva som förföljd, och Kamal berättar om sitt engagemang för religionsfrihet och att människor ska ta den förföljda kyrkan på allvar.

"Jag vet numera att min man blev involverad i en terroristgrupp. Han har hotat att döda mig flera gånger för att jag inte lever som en muslim borde leva. Han vet fortfarande inte att jag är kristen."

"En kväll när vi skulle äta middag och jag bad bordsbön, såg min pappa det och skrek åt mig att sluta på en gång. Han förbjöd mig också från att läsa Bibeln."

"Jesus visade mig en kvinna, sa vad hon hette och berättade att hon skulle förklara kristendomen för mig. Han sa också att jag skulle få asyl i Sverige och att ingen skulle skada mig."

"Hur föll apartheid i Sydafrika? Hur förbjöds slavhandeln? Genom att människor sa att det var fel. På samma sätt måste vi tala ut om inskränkningarna av religionsfrihet i Mellanöstern."

Läs de gripande berättelserna här:

Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

Kontakta mig om du har frågor om julkampanjen!

Mattias Davén
Insamlingskommunikatör
019-16 76 25

mattias.daven@efk.se