Vad du kan göra

Montage: Emma Alander

Vi går nu mot mörkare tider. De flesta av oss börjar tända ljus och göra det vi kan för att lysa upp världen runt omkring oss. Det är tyvärr också mörka tider för många av våra syskon runt om i världen. Kan vi välsigna dem på ett särskilt sätt denna jul? Kan vi tillsammans tända ett ljus i mörkret?

Be

Påminn dig själv. Sätt upp en lapp i badrumsskåpet, i strumplådan eller vid kaffefiltren, för att påminna dig själv om att ägna några minuter varje dag i bön för alla de som förföljs på grund av sin tro.

Be i hemgruppen. Läs gärna några av berättelserna i denna tidning tillsammans och be för kristnas situation i Mellanöstern och Sydostasien.

Ordna en bönekväll i församlingen. Möts ni i församlingen till bön i veckan? Ägna en kväll för den förföljda kyrkan. Eller bjud in till en särskild temakväll.

Ge

Ge en gåva till EFKs arbete för den förföljda kyrkan. Ge via Swish 900 4037 eller bankgiro 900-4037. Märk din gåva ”Förföljda” så är du med och stödjer bland annat församlingsrörelsen i Sydostasien och utbildning för pastorer och evangelister i Mellanöstern.

Ge en gåva som gåva. Dela dubbel glädje under granen genom att ge bort en gåva till EFKs arbete för den förföljda kyrkan. Läs mer och ladda ner fina gåvobevis här.

Samla in tillsammans. Visa filmen för EFKs julkampanj på gudstjänsten. Eller satsa stort: arrangera julkonsert, loppis, vernissage eller julspel i församlingen. Ni kan också göra en insamlingssatsning inom ramen för Ge för livet. Få fler tips och ladda ner filmen här.

Agera

Påverka. EFKs partnerorganisationer Set My People Freelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Middle East Concernlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster arbetar med påverkansarbete gentemot myndigheter, för att ändra lagstiftningen i länder i Mellanöstern. På deras webbplatser hittar du bland annat information om aktuella namninsamlingar.

Lär. Bjud in en person med egna erfarenheter av att tvingas fly på grund av sin tro och låt den dela sin berättelse i till exempel en gudstjänst eller ett frukostseminarium.

Prata om det. Organisera samtal i smågrupper. Läs gärna kapitlet om den förföljda kyrkan i missionsmaterialet Agora. Kapitlet ger en bra inblick i hur situationen ser ut på flera håll i världen, och innehåller samtalsfrågor som passar för smågrupper. Använd också gärna berättelserna här som underlag för samtal.

Dela vidare. Under december månad satsar vi i EFK extra på att uppmärksamma den förföljda kyrkan i världen. Håll utkik på EFKs Facebooksidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och dela gärna berättelserna, filmerna och faktan vidare till dina vänner och bekanta.

Anordna en temakväll. Fira gudstjänst som den förfölja kyrkan, gömda och på låg volym. Låt bönerna, sångerna och predikan reflektera förföljelse. Gör en insamling till arbetet för den förföljda kyrkan. Fler tips på hur en temakväll kan se ut finns här.

Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

Kontakta mig om du har frågor om julkampanjen!

Mattias Davén
Insamlingskommunikatör
019-16 76 25

mattias.daven@efk.se