Medarbetarförbundet

Alla medarbetare inom EFK kan bli medlemmar i  Evangeliska Frikyrkans Medarbetarförbund (EFKM). Du betalar en årlig medlemsavgift och det gör dig medlem. Det finns en styrelse som driver förbundet och varje år anordnar de en medarbetarkonferens för anställda i församlingarna.

Evangeliska Frikyrkans Medarbetarförbund (EFKM) vill vara en mötesplats för ledare inom EFK och därigenom ge inriktning och utrustning som påverkar vår rörelse EFK, kristenheten och världen, samt främja gemenskapen mellan våra medlemmar. Vi vill därför arbeta för medlemmarnas fortbildning och andliga utveckling. Dessutom vill vi företräda medlemmarna i EFKM i gemensamma frågor och intressen utifrån deras tjänst, och stödja dem i deras roll som ledare. Läs stadgarna för EFKM.PDF

Följ oss gärna på Facebook!länk till annan webbplats

Nu åker vi! - EFKs största fortbildningsatsning någonsin!

Ett av de bästa sätten att lära sig att tillämpa missionsperspektivet i Sverige är att besöka EFKs medarbetare ute i världen. Därför kommer fortbildningssatsningar att äga rum utomlands även under 2017. Mer information om detta hittar du på www.facebook.com/Medarbetarforbundetlänk till annan webbplats. Du kan också läsa mer om satsningen och planerade resor här.

Den årliga Medarbetarkonferensen

Varje år anordnas en Medarbetarkonferens, en konferens för pastorer och ledare i EFK-församlingar samt för anställda inom organisationen.

2017 års Medarbetarkonferens hålls 7-9 november på Gullbrannagården utanför Halmstad. Temat är "Andlig fördjupning" och huvudtalare är Magnus Malm.

Mer information och anmälan finns här.öppnas i nytt fönster

Vill du sprida information om årets medarbetarkonferens? Ladda ned vår folder.PDF

Rötter och Riktning: Tvåårig satsning för medarbetare i EFK

Som medarbetare i Evangeliska Frikyrkan välkomnas du att vara med i en tvåårig satsning för att växa och utvecklas i din yrkesroll – både som ledare och lärjunge. Målet är ledare väl medvetna om sin kallelse och rustade för att betjäna individer, församlingar och världen. Under två år tas fyra block upp: ”Andlig fördjupning”(vt-18), ”Ledare” (ht-18), ”Församlingen” (vt-19), ”Världen” (ht -19)

Studierna har flexibel form för att få plats i trånga almanackor. Centralt är en formande gemenskap med kollegor där deltagarna handleder varandra i i mötet mellan arbete och studier. När närheten till vardagens frågor ger en omedelbar nytta i tjänsten.

Under vårterminens tema ”Andlig fördjupning” kommer Josef Bergdahl, Inga-Märta Isacsson, Birgitta Rasmusson, Peter Halldorf och Roland Spjuth bidra med föreläsningar och studiematerial.

Bakom satsningen finns EFKs Sverigeprogram, Medarbetarförbundet och Liljeholmens Folkhögskola.

Läs mer om Rötter & Riktning här. Eller gå direkt till ansökan härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Frågor? Hör av dig till kurssamordnare Mattias Eveborn 0707-464975 / mattias ”at” citykyrkan.nu