Buddhistmunkar nås av evangeliet

Detta projekt vilar under 2018. En av EFKs utsända arbetar heltid som ledare för den partnerorganisation som leder detta arbete. På grund av ekonomiska prioriteringar har vi valt att sluta ge projektstöd till organisationen, men bibehålla det personella stödet i form av vår missionär. Om du vill stödja evangelisation och församlingsplantering bland onådda folk rekommenderar vi projektet Mission i Dhijingis Khans rike.

I detta projekt i Centralasien hjälper vi nyckelpersoner att finnas till för och förändra framtiden för pojkar som tidigare bott på munkkloster.

Det här projektet stödjer en före detta munk som vigt sitt liv åt att hjälpa unga pojkar som tjänat som munkar i buddhistkloster. I det land där han bor är slavarbete och övergrepp en vardag för de unga pojkarna i klostren. Ibland är pojkarna sålda till klostren av anhöriga. Så var fallet med den munk vi stödjer, som såldes till klostret vid åtta års ålder av sin pappa.

Han hjälper unga killar att komma bort från klostren genom att köpa loss dem och erbjuda dem någonstans att sova och ge dem en utbildning. Han arbetar aktivt genom sitt internetcafé och genom att besöka klostren för att bygga relationer och dela sin tro med munkarna. De är intresserade och lyssnar och kommer ofta till honom för att prata eller bo en tid.

Vill du veta mer om projektet?

Hör gärna av dig till mig!

Linnéa Åberg
Regionledare för Asien
070-520 82 80

linnea.aberg@efk.se

Insamlingsbehov

Insamlingsnummer: 47636
Insamlingsbehov: 0 kr

Insamlat: 0 kr Kvar att samla in: 0 kr

I de fall insamlingen till ett enskilt projekt blir större än årets behov kan dessa pengar komma att användas i ett annat liknande projekt inom samma fokusområde.