Församlingsgrundare utrustas för Guds rike

EFKs samarbetspartner House of Hope (HoH) driver, bland annat med stöd från EFK, en träningsskola som kallas Timothy Training School. Projektet rymmer också stöd till en person som tränar församlingsledare, ett enormt behov i väckelsens Algeriet.

Uppgifterna om hur många människor som har kommit till tro i Algeriet sedan väckelsens början på 80-talet varierar stort, vissa säger att det finns mer än 120 000 troende med muslimsk bakgrund. Nya församlingar fortsätter att bildas, även utanför Kabylien där väckelsen har varit som störst.

Timothy Training School är en ettårig internatbibelskola där studenterna får grundläggande lärjunga- och ledarträning som förbereder dem för de uppgifter som finns i en så snabbt växande församlingsrörelse. 2011 och 2014 startade HoH ytterligare två bibelskolor, båda i Kabylien. Dessa två skolor är nu igång och drivs som deltidsbibelskolor utan internat. EFKs stöd bidrar till att mer än 40 blivande församlingsledare får utbildning och tränas i dessa skolor. Ett behov där vi också kan bidra är att lärare från Sverige kan komma för att undervisa på bibelskolorna varje år.

Förutom ledarträningen stödjer EFK också HoHs församlingsgrundararbete ekonomiskt. Stödet går bland annat till en nyckelperson som tränar ledare i Algeriet. Mycket av arbetet bygger på kontakter som följs upp från det växande kristna mediearbetet i regionen. Nyckelpersonen är också en av de drivande för att utveckla en sändande organisation där tränade församlingsplanterare skickas inom och utanför Algeriet, i första hand Niger, Tunisien, Libyen och Marocko men med tiden även till Europa.

Vill du veta mer om projektet?

Hör gärna av dig till mig så hjälper jag dig vidare!

Josefin Fållsten
Programledare, Internationella programmet

072-229 62 46

josefin.fallsten@efk.se

Insamlingsbehov

Insamlingsnummer: 43133
Insamlingsbehov: 80 000 kr

Insamlat: 45 500 kr Kvar att samla in: 34 500 kr