Församlingar grundas bland onådda folk

Ett av EFKs fokusområden är församlingsbyggande. Mellanöstern och Nordafrika är det område i världen som har lägst andel evangeliskt kristna och 95 procent är muslimer. Många kristna flyr härifrån, men det spirar också nyare församlingsrörelser på några platser. I Europa lever vi i en efterkristen tid. Kyrkan som för inte så länge sedan hade ett stort inflytande här lever nu i marginalen. EFK är med och stödjer pionjära insatser både i Mellanöstern, Nordafrika och Europa. Vi arbetar för att fler ska få lära känna Jesus och forma levande gemenskaper där inga församlingar finns.

Trots den oerhört svåra situation som råder i Mellanöstern vittnar många om att öppenheten och intresset för kristen tro och vad den innebär aldrig varit så stort i Nordafrika och Mellanöstern. Om och om igen berättar människor om hur de genom drömmar, visioner och genom medier möter Jesus eller på andra sätt uppmuntras att söka efter sanningen. Genom det här projektet är vi med och stödjer insatser i flera länder. Det sker genom EFKs egen personal där de arbetar lokalt för att starta församlingar, men också där EFK är med och inspirerar och uppmuntrar lokala att arbeta med församlingsgrundande arbete. Det sker genom medverkan på träningsskolor, coaching av församlingsgrundare, samverkan med andra missionssällskap och på flera andra sätt.

I Europa har EFK under många år satsat på att sända församlingsplanterare för att hjälpa våra nationella partners att grunda nya församlingar. Nu vill vi ta nya tag och medverka till att nya församlingar grundas i Europas storstäder.

Vill du veta mer om projektet?

Hör gärna av dig till mig så hjälper jag dig vidare!

Josefin Fållsten
Programledare, Internationella programmet


josefin.fallsten@efk.se

Insamlingsbehov

Insamlingsnummer: 43531
Insamlingsbehov: 263 000 kr

Insamlat: 107 000 kr Kvar att samla in: 156 000 kr

I de fall insamlingen till ett enskilt projekt blir större än årets behov kan dessa pengar komma att användas i ett annat liknande projekt inom samma fokusområde.