Utbildning av pastorer i den förföljda kyrkan

Runt om i arabvärlden kommer människor till tro och församlingar växer fram. Libanon är ett av få arabiska länder där det är möjligt för troende från muslimsk bakgrund att läsa teologi på sitt eget språk och i sin egen kultur. Många församlingsledare med muslimsk bakgrund söker sig därför till Arab Baptist Theological Seminary i Beirut.

EFK har varje år sedan 2008 gett ekonomiskt stöd till församlingsledare från muslimsk bakgrund med förhoppningen om att de kan bli nyckelpersoner i sina sammanhang.

Skolan i Beirut står nära EFK i sin teologiska profil och EFK sponsrar under 2016 en elev med muslimsk bakgrund från Nordafrika. Vi har valt att satsa speciellt på nyckelledare från ett särskilt land i Nordafrika och den väckelse som pågår där. Många nya församlingar växer fram och EFK har under många år varit engagerade i arbetet i landet tillsammans med vår partner där. Projektmedlen går till att sponsra en noggrant utvald elev som vi räknar med kan ha en roll som i förlängningen påverkar andra. Eleven sponsras med uppehälle, resekostnader och utbildningskostnader. EFK sponsrar även lärare från Sverige som besöker skolan och undervisar.

Vill du veta mer om projektet?

Hör gärna av dig till mig så hjälper jag dig vidare!

Josefin Fållsten
Programledare, Internationella programmet

072-229 62 46

josefin.fallsten@efk.se

Insamlingsbehov

Insamlingsnummer: 43331
Insamlingsbehov: 128 000 kr

Insamlat: 118 500 kr Kvar att samla in: 9 500 kr