Fritidsaktiviteter räddar barn från gatan

Många barn i Brasilien har varken tillgång till bra skolgång eller någonstans att vara på eftermiddagen när föräldrarna jobbar. Livet på gatan blir därför ofta det enda alternativet. EFKs faddrar stödjer projekt på tio orter där barn ges möjlighet till en trygg fritid.

Eftersom man bara går i skolan halva dagen i Brasilien, så är målet med projekten att fungera som en kompletterande verksamhet där barnen kan vara efter eller före skolan, medan föräldrarna jobbar. Alla projekten är kopplade till en lokal församling som tar ansvar för projektet. Barnen som kommer till de olika verksamheterna, som oftast är i form av ett fritidshem, får bland annat stöd med läxhjälp, lära sig spela instrument, idrotta, lära sig om bibeln, pyssla och spela teater. Genom arbetet försöker man bygga upp barnens självkänsla och ge dem möjlighet att uppfylla sina drömmar. Man hjälper också till med skolmat, skoluniformer och skolmaterial.
För att samordna arbetet och kvalitetssäkra innehållet i aktiviteterna ansvarar FEPAS, kyrkornas hjälpverksamhet, för arbetet.

Projekten som stöds genom Barnhjälpens faddergåvor finns på följande orter: Amaralina, Boa Vontade, Camará, Campina Grande, Fortaleza, Patriarca, Santa Rita, São Felix, Tanque samt Vila Georgina samt. Vill du stödja projektet kan du bli fadder via Barnhjälpen. Insatserna ser lite olika ut beroende på behoven på orten och hur länge man har varit verksam, men gemensamt är att de alla ger barn en trygg fristad och en möjlighet att lära sig saker och utvecklas genom församlingarnas verksamhet.

Du kan stödja projektet genom att bli fadder genom Barnhjälpenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Projektet rekommenderas även för en Ge för livet-kampanj.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vill du veta mer om projektet?

Hör gärna av dig till mig!

Anna-Maria Jonsson
Regionledare för Latinamerika och Iberiska halvön (Portugal och Spanien)
019-16 76 82
0703868231

anna-maria.jonsson@efk.se

Projektet kunde inte hittas

I de fall insamlingen till ett enskilt projekt blir större än årets behov kan dessa pengar komma att användas i ett annat liknande projekt inom samma fokusområde.