Tid: 20-24 november
Plats: Libanon
Pris: 7000 kr + flygresa (ca 2 500-3 000 kr)

Möt församlingar, flyktingar och den förföljda kyrkan i Libanon

Solnedgång i Libanon. Foto: Jenny Sunesson. 

Solnedgång i Libanon. Foto: Jenny Sunesson.

Nu åker vi till Libanon, 20-24 november! På den här resan får vi möta pastorer som förutom att stå i utmaningen att leda en liten församling i ett muslimskt land nu befinner sig i flyktingkrisens centrum, vi kommer att träffa pastorsstudenter från olika arabländer som blivit förföljda för sin tro och vi möter också EFKs samarbetsorganisationer LSESD, med ett brett arbete bland flyktingar, gatubarn och utstötta i samhället, och SAT-7, som har 20 miljoner regelbundna tittare i Mellanöstern och Nordafrika.

Det internationella nyhetsflödet har de senaste fem åren präglats av nyheter som gällt kriget i Syrien och den flyktingsituation det orsakat. I Libanon är var fjärde person syrisk flykting och det påverkar förstås landet oerhört mycket. Vår partner i Libanon och de församlingar som de samarbetar med spelar en avgörande roll i den här situationen. Deras arbete relaterar till hur man konkret möter nöden, men även frågor om hur man möter muslimer som väljer att lämna sin tro (många söker och finner Jesus i Mellanöstern och Nordafrika idag!) och hur man är en kyrka som är tydligt i minoritet i en muslimsk kontext.

På den här resan får vi möta pastorer som förutom att stå i utmaningen att leda en liten församling i ett muslimskt land nu befinner sig i flyktingkrisens centrum - vilket förvandlat församlingen och arbetet totalt - med stora utmaningar och stor tillväxt. Vi kommer att träffa pastorsstudenter från olika arabländer som blivit förföljda för sin tro och vi möter också EFKs samarbetsorganisationer LSESD, med ett brett arbete bland flyktingar, gatubarn och utstötta i samhället, och SAT-7, som har 20 miljoner regelbundna tittare i Mellanöstern och Nordafrika. Hur jobbar de för att förmedla hopp i en sargad region? Följ med på en resa där vi får utmanas och lära av våra syskon i krisens skugga och centrum!

Datum: 20-24 november
Kostnad: 7 000 kr + flygresa (ca 2 500-3 000 kr)
Kontaktperson: Jonatan*, regionledare för EFKs arbete i Region Europa/Mellanöstern, administration@scaninteract.org
Anmälan: Anmäl dig via e-post till medarbetarforbundet@gmail.com. Anmäl dig senast 10 oktober.

*Av säkerhetsskäl skrivs inte efternamn ut.

Preliminärt program (kan komma att ändras):

 • Dag 1 20/11
  Ankomst. Möte med studenter på ABTS (Arab Baptist Theological Seminary). Det är den enda skolan i Mellanöstern och Nordafrika där elever från muslimsk bakgrund kan läsa till pastorer i en öppen miljö (alternativet är på distans i hemlighet). EFK stöder pastorsstudenter med muslimsk bakgrund. Eleverna kommer från hela arabvärlden.
 • Dag 2 21/11
  Besök i Beirut, Byblos och ev Jeitta Grotto.
 • Dag 3 22/11
  Besök i arbete med flyktingar på landsbygden. Möte med LSESDs partners och pastorer som är engagerade i sådant arbete.
 • Dag 4 23/11
  En orientering av situationen i Libanon och vår partner LSESDs respons till flyktingsituationen. Möte med syriska pastorer. Besök på plats i arbete med flyktingar i stadsmiljön.
 • Dag 5 24/11
  Besök på SAT-7, som sänder kristen satellit-tv på arabiska, farsi och turkiska och har över 20 miljoner regelbundna tittare i stängda länder. Sammanfattning. Hemresa.

Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

jonatan

Jonatan
Regionledare för region Europa/Mellanöstern med land-, projekt- och personalansvar.


administration@scaninteract.org