Res med EFK och Dagen till Indien och Nepal!

Det här är resan som inte går att placera i ett fack. Som tar andan ur dig med sin skönhet och som får ditt hjärta att brista genom de människor vi får möta. Upplev natur, kultur och missionsarbete i praktiken. Detta blir en resa du bär med dig resten av livet.

Praktisk information

Datum: 5-20 oktober 2017

Kostnad: Vid bokning senast 19 maj: 27 900 kr
(ord. pris 28 900 kr*. Enkelrumstillägg: 4 850 kr)

Max antal: 15 personer

Sista bokningsdag: 4 juni 2017. Men boka snarast möjligt - antalet platser är begränsat!

Vad ingår?

 • Samtliga flygresor
 • Skatter och bagageavgifter
 • Stora luftkonditionerade bussar
 • Tågresa mellan Varanasi och Gorakhpur
 • Hotell med halvpension i dubbelrum
 • Luncher i Nepal
 • Samtliga inträden och guidade turer i programmet

Vad ingår inte?

 • Personliga utgifter, som tvätt av kläder, telefonsamtal, dryck o dyl.
 • Luncher i Indien
 • Extra måltider som inte ingår i reseprogrammet
 • Dricks och frivilliga gåvor
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd
 • Visumavgifter

Arrangörer: EFK och tidningen Dagen. Resan sker i samarbete med Tranås resebyrå.

Reseledare: Mattias Davén, kommunikatör på Evangeliska Frikyrkan och tidigare Dagen-medarbetare.

Guide på resan: Tobias Åberg, en av Evangeliska Firkyrkans missionärer i Region Asien och bosatt i Chiang Mai i Thailand, samt lokala guider.

*OBS! Vid kraftigt förändrad dollarkurs kan priset komma att justeras.

Anmälan och mer information

Anmäl dig via e-post till: bibie.andersson@tranas-resebyra.se

Vid anmälan, ange:

 • Fullständigt namn (samma som i ditt pass)
 • Adress
 • Telefonnummer (gärna mobiltelefon!)
 • E-postadress
 • Födelsedatum

För mer information om resans innehåll:
Kontakta reseledare mattias.daven@efk.se

Reseprogram

Här hittar du dagsprogrammet för resan (med reservation för vissa ändringar):

Dag 1-2: 5-6 okt

Vi flyger från Arlanda med Thai Airways den 5 oktober kl. 14:30 och landar i Delhi, Indiens myllrande huvudstad, dagen efter. Där checkar vi på hotell Justa Panchsheel, där vi ska bo i 3 nätter. Resten av dagen spenderas på egen hand innan vi avslutar med en god middag på hotellet.

Dag 3: 7 okt

Är du redo för en annan verklighet? Denna dag besöker vi ett av ASSI:s* Community Learning Center. Dessa har varit en av de viktigaste sätten att nå in i det indiska samhället och möta de stora behov som finns samt en nyckelfaktor i den makalösa församlingstillväxt som sker just nu. Vi besöker i samband med detta också Delhis slumkvarter och får se vilken skillnad skolgång gör för de mest utsatta barnen.
*ASSI är en av våra samarbetspartners i regionen

Dag 4: 8 okt

Vi fortsätter att upptäcka det Dehli som aldrig beskrivs i turistbroschyrerna. Visste du att ASSI:s församlingsrörelse, som startade för 20 år sedan, nu har över 14 miljoner medlemmar? Vi besöker några av husförsamlingarna, som är själva livspulsen i rörelsen, och som fortsätter att multipliceras. Men vi hinner också uppleva det Dehli som faktisk når broschyrerna och besöker sevärdheter som India Gate, får en glimt av presidentbostaden och regeringsbyggnaderna samt Qutab Minar, en 800 år gammal minaret som finns på UNESCO:s världsarvslista.

Dag 5: 9 okt

Den här dagen börjar tidigt! Redan kl 05:00 lämnar vi Delhi för att besöka Agra och det legendariska Taj Mahal. Därefter tar vi ett flyg till en av Indiens mest betydelsefulla städer: Varanasi. Det sägs vara Indiens äldsta stad och hit vallfärdar miljontals hinduer för att få bada i floden Ganges, som de tror renar dem från synder. Här finns mycket att upptäcka av Indiens historia och kultur. Här bor vi två nätter på hotell The Amaaya.

Dag 6: 10 okt

Detta blir en kontrastrik dag. I Varanasi har ASSI också en stark och levande församlingsrörelse och efter en god hotellfrukost vi får träffa deras lokala ledare och se hur arbetet förändrar samhället. På eftermiddagen får vi en fördjupad förståelse för samhället de arbetar i då vi gör en utflykt till Sarnath, en plats som har en stark, kulturell betydelse då Buddha tros ha hållit sin första undervisning här. Vi besöker därefter Gamla Stan och avslutar med en båttur på floden Ganges. Middag på hotellet rundar av dagen.

Dag 7: 11 okt

Dagen börjar med besök i några av Varanasis husförsamlingar för fler livsförvandlande möten, innan vi med tåg beger oss ca 5 timmar norrut, till staden Gorakhpur, som har en särskild plats i EFK-missionens hjärta. Här dinerar och bor vi en natt på The Shivoy.

Dag 8: 12 okt

I staden Gorakhpur och byn Chehri Harriya, strax utanför, har hundratals barn fått möjlighet att gå i skolan, äta sig mätta och inte minst drömma om framtiden. Denna dag får vi en unik möjlighet att besöka skolorna träffa barn som går där nu och förstå vad detta betyder för dem. På eftermiddagen reser vi in till Nepal och påbörjar resas nästa del. Slutmålet för dagen är staden Lumbini och Hotell Buddha Maya Garden..

Dag 9: 13 okt

Lumbini finns med UNESCO:s världsarvslista då Buddha ska ha fötts här. På morgonen besöker vi Maya Devi-templet som enligt traditionen är byggt på Buddhas födelseplats. Det ger oss en inblick i kulturen som formar landet. Därefter beger vi oss till staden Tansen, där svenskt missionsarbete pågått sedan 1950-talet. Otaliga familjer har fått hjälp med alltifrån skolgång och försörjning till sjukvård på det stora sjukhuset som svensk mission varit med och byggt. I Tansen bor vi i två nätter på Hotel Sringar.

Dag 10: 14 okt

Kyrkan i Nepal är en av de snabbast växande i världen. Det är också en kyrka som på många sätt är väldigt utsatt. Denna dag kommer vi att fira gudstjänst i Tansen Church (ja de firar på lördagar) och sedan möter samhället de befinner sig i. Vi passar även på att njuta av staden Tansen, som är vackert belägen i utkanten av bergmassiven.

Dag 11: 15 okt

Vi beger oss längre in i Nepal och reser till Pokhara, landets främsta turistort och näst största stad. Pokhara ligger sagolikt vackert i Himalayabergen och mäktigast är de nära 7000 meter höga Annapurnamassiven norr om staden. Resan dit är en upplevelse den också. Här bor vi på Pokhara Choice Inn i tre nätter.

Dag 12: 16 okt

Första heldagen i Pokhara besöker vi EFKs partner INF:s sjukhusområde "Green Pastures", som arbetar med människor som drabbats av lepra, hörselskador m.m. och förhindrar därmed ett livslångt lidande. Vi besöker även INF:s huvudkontor och får insyn i deras omfattande arbete och hur de förbättrar livet för människor i stora delar av landet. Lunch äter vi på en trevlig lokal restaurang.

Dag 13: 17 okt

Den här dagen börjar tidigt. Men det är det värt då vi gör en morgonvandring och bevittnar soluppgången i Sarangkot, med en magnifik utsikt över Pokharadalen. Därefter fortsätter vi till Devis Fall, ett vackert vattenfall med en tragisk historia, och sedan vidare till Gupeshworgrottan som är en djup och fascinerande underjordisk grotta med en särskild plats i lokalbefolkningens tro.

Dag 14: 18 okt

Vem sa att en transportdag behöver vara tråkig? Vi reser nu österut till Kathmandu och resan blir en ca 20 mil lång sightseeing-upplevelse genom landet. Kathmandu har en rik historia med minst 130 viktiga monument och sju platser på UNESCO:s världarvslista. Efter att ha checkat in på Hotel Arts hinner vi även med att besöka templen Pashupatinath och Boudhnath som är oerhört viktiga för hinduer respektive buddister.

Dag 15-16: 19-20 okt

En drygt två veckor lång upplevelse går mot sitt slut och denna fredag kliver vi på planet som tar oss tillbaka till Sverige och landar på Arlanda kl 07.00 den 20 oktober. Förhoppningsvis med en helt annan syn på Indien och Nepal.