Korttidsboende för järnvägsbarn, Indien

47337 Korttidsboende för järnvägsbarn i Indien - 2023

Invid järnvägen i de största städerna i Indien ligger stora slumområden. Alltför många barn bor här och hjälper till att försörja familjen genom att putsa skor, tigga eller samla sopor som de säljer. Många som bor här hamnar också i kriminalitet eller utnyttjas.

Projektet är godkänt för skattereduktion. Klicka här för att läsa mer om skattereduktion.

Berättelse från projektet

Shivam och Subho är 6 år och tvillingbröder. De kom till korttidsboendet för några månader sedan.
Här har de fått medicinsk hjälp och rådgivning som hjälpt dem båda att bli starkare och att orka mer. De får också hemundervisning, vilket ger dem fler möjligheter som kommer att hjälpa dem framöver. Här på korttidsboendet omges pojkarna av kärlek och omsorg som gör att de känner sig trygga. Det är viktiga delar i deras liv och som gör att de kan våga börja drömma igen.
EFKs partner har ett bra samarbete med socialen och polisen vilket har stor betydelse för många barn som lever runt järnvägarna. Det ger barnen en möjlighet att komma till ett tryggt boende och målet är att senare återförenas med sina föräldrar igen.
Vi vill se ett fortsatt arbete där samhället tar ansvar där övergrepp, handel av barn och barnäktenskap finns. Allt detta arbetar EFKs partner med redan idag och det är ett arbete vi vill fortsätta med. Var gärna med och be för arbetet och att fler barn ska få växa upp i trygga miljöer.

Projektet kan stödjas genom en Ge för livet-kampanj. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Insamlingsnummer 47337 · Ge för livet 67337 · Barnhjälpen 57337

Ge direkt till projektet snabbt och enkelt! Din gåva gör skillnad!

Vill du veta mer om projektet?

Hör gärna av dig till mig!

Maria Finnevidsson
Regionledare för i Asien.


Mejla mig!

I de fall insamlingen till ett enskilt projekt blir större än årets behov kan dessa pengar komma att användas i ett annat liknande projekt inom samma fokusområde.