EFK Direkt 2021 december: Gör jorden härlig för fler

Coronapandemin har haft - och fortsätter att ha - oerhörda konsekvenser för vår värld. Miljontals barn har tappat ett helt skolår, fattigdomsbekämpningen kan ha backat mer än ett decennium och klimatförändringar fortsätter att slå undan livsvillkoren för de allra mest utsatta. Men… Vi kan fortfarande kämpa och ta hand om varandra och vår jord! I dagarna landar ett nytt nummer av EFKs tidning Direkt i brevlådorna och där utforskar vi hur vi tillsammans kan göra jorden härlig för fler.

I tidningen tar StepOutpraktikanten Ellen Sköld med oss till missionssjukhuset i Mpongwe, Zambia, där hon gör praktik under en paus i läkarstudierna. Vi får läsa utmanande och hoppfulla texter av Petrus Lilja, Kurssamordnare Bibelskola Nära och Hyllie Park Folkhögskola i Malmö, och Linalie Newman, missionsdirektor för EFK. Turkhuu, som är ledare för vår samarbetspartner FARM i Mongoliet, berättar om hur trädplantering ger ren luft och Tania Wutzki i Brasilien berättar om utmaningarna med att förnya relationerna med de barn som inte kunnat komma till projekten på 1,5 år på grund av pandemin. Vi intervjuar Hanna Mellergård på Svenska Missionsrådet, som menar att vi som kyrka har ett särskilt viktigt uppdrag i den här tiden, och så får du dessutom massor av tips till hållbara julklappar och en missionell jul.

Hela numret tar fasta på årets julinsamling Härlig är jorden… eller?. Öppnas i nytt fönster. Det är en av våra mest älskade psalmer i juletid. Och så brukar många av oss också känna då, när vi äntligen får samlas i våra hem för att umgås, äta gott och vara generösa mot varandra. Äntligen börjar vi i Sverige kunna se slutet på pandemin. Men det är långt ifrån så överallt i världen. Miljontals barn har tappat ett helt skolår, fattigdomsbekämpningen kan ha backat mer än ett decennium och klimatförändringar fortsätter att slå undan livsvillkoren för de allra mest utsatta. Men… Vi kan fortfarande kämpa och ta hand om varandra och vår jord! Ge en julgåva eller handla i vår gåvoshop, så är du med och gör jorden härlig för fler. Öppnas i nytt fönster.

I Direkt skildras EFKs verksamhet och det arbete som vi i rörelsen står i, till exempel vår gemensamma mission, våra församlingar, människor och händelser. Vårt gemensamma arbete är beroende av stöd i form av såväl förbön som gåvor. Vi ger därför tidningen Direkt till personer som stödjer EFKs gemensamma arbete. Det kan man göra genom spontana eller regelbundna gåvor, Barnhjälpen, Ge för livet eller kyrkoavgift. Tillhör du en församling som har missionsåtagande till EFK är du också med och stödjer arbetet genom de gåvor du ger till församlingen.

Här kan du läsa mer om hur EFK hanterar personuppgifter. Öppnas i nytt fönster.

Vill du ha tidningen Direkt hem i fortsättningen?

Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

Hör gärna av dig till mig med tips och återkoppling på tidningen Direkt!

Kristina Sandin
Kommunikatör och redaktör för EFK Direkt
019-16 76 17
070-355 74 96

kristina.sandin@efk.se