EFK Direkt 2021 juni: Tacksamhet som bryter modlöshet

I juninumret av tidningen Direkt fokuserar vi på tacksamhet som bryter modlöshet. Efter en lång tid med smittspridning och tuffa restriktioner kommer sommaren med ljus, grönska och möjlighet att umgås utomhus - och blir påminnelser om Guds omsorg och trofasthet.

I tidningen utforskar vi olika sätt att låta sig fyllas med tacksamhet, så som att vistas i naturen, att knyta ihop sin dag inför Gud med hjälp av daglig examen och att röra på sig tillsammans som familj. Vi får reflektioner från Kristin Zetterlund, som är lärare på Liljeholmens bibelskola och studerar till fysioterapeut, Fredrik Lignell, pastor i Ryttargårdskyrkan Linköping, och Elnaz Moradi, ALT-student som arbetar som SFI-lärare vid Hyllie Park Folkhögskola. Dessutom får vi inspireras av ungdomsrörelsen i vår partnerkyrka CIBI i Brasilien och följa med hem till Linalie Newman, en av EFKs två missionsdirektorer. Mitt i numret har vi också tagit fram en sommarutmaning för familjer som vill hitta rörelseglädjen tillsammans i sommar. Följ utmaningen och avsluta med en fest i slutet av sommaren!

Vi hoppas att det här numret av Direkt ska få vara en kraftkälla – en hjälp för oss att få syn på Guds trofasthet och ledning mitt i en tid av skörhet och prövning.

Vill du ha tidningen Direkt hem i fortsättningen?

I Direkt skildras EFKs verksamhet och det arbete som vi i rörelsen står i, till exempel vår gemensamma mission, våra församlingar, människor och händelser. Vårt gemensamma arbete är beroende av stöd i form av såväl förbön som gåvor. Vi ger därför tidningen Direkt till personer som stödjer EFKs gemensamma arbete. Det kan man göra genom spontana eller regelbundna gåvor, Barnhjälpen, Ge för livet eller kyrkoavgift. Tillhör du en församling som har missionsåtagande till EFK är du också med och stödjer arbetet genom de gåvor du ger till församlingen.

Här kan du läsa mer om hur EFK hanterar personuppgifter. Öppnas i nytt fönster.

Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

Hör gärna av dig till mig med tips och återkoppling på tidningen Direkt!

Kristina Sandin
Kommunikatör och redaktör för EFK Direkt
019-16 76 17
070-355 74 96

Mejla mig!

Evangeliska Frikyrkan

Åstadalsvägen 2A, 702 21 Örebro
Box 1624, 701 16 Örebro
019 - 16 76 00
info@efk.se

Plusgiro: 900403-7
Bankgiro: 900-4037

EFK
Barnhjälpen
Ge för livet
StepOut
Torpkonferensen