Beställ Boken om Rut Peterson och bidra till EFKs mission i Nepal

"Boken om Rut Peterson" är ett stycke fascinerande missionshistoria om en kvinna som verkade i EFKs mission i Indien och Nepal i nära 50 år. När du beställer boken via EFK går hela beloppet (exkl portoavgift) till EFKs mission i Nepal Öppnas i nytt fönster.. OBS! Vi har ett begränsat antal böcker i lager, så först till kvarn gäller. Beställ din bok via formuläret längst ner på sidan eller ring 019-16 76 00.

Mer om Rut Peterson

Rut Peterson föddes 1917 i Fornåsa och fick flytta hem till Herren 2014. Hon upplevde tidigt en kallelse till mission utomlands och efter att ha studerat till sjuksköterska och vid Örebro missionsskola reste hon 1949 ut till Chauri Chaura i Indien. Hon blev kvar i Indien i 16 år och arbetade inom hälso- och sjukvård runt om i landet. Därefter kände hon kallelse till Nepal, som några år tidigare hade öppnats för omvärlden. I Nepal blev Rut kvar till pensionen och hon fortsatte att resa till landet för att arbeta i många år till.

Rut var en flitig deltagare vid olika församlingars missionsmöten och läger för barn och ungdomar, och tack vare sin kallelsemedvetenhet och sitt varma sätt var hon med och väckte många missionshjärtan.

Här hittar du en längre artikel om Ruts liv i mission, som bygger på "Boken om Rut Peterson" Öppnas i nytt fönster.. Artikeln publicerades i specialnumret av tidningen Direkt i mars 2020.

Mer om boken

Boken om Rut Peterson är skriven av Ruts systers barnbarn Carina Holm-Nylander. Carina avled i cancer 2016, innan boken hann bli färdig. Den har färdigställts av Ruts vän Willy Svahn i samråd med Carinas mamma Ingegerd Holm. Boken kom ut hösten 2019.

Ingegerd Holm har skänkt ett antal böcker till EFK, så att vi kan sälja den till förmån för vår gemensamma mission i Nepal. Boken kostar 150 kr + porto och hela summan (exkl portoavgiften) går till projekt 67933 – Kyrkan lyfter människor ur fattigdom i Nepal – Ge för livet Öppnas i nytt fönster..

Vi har ett begränsat antal exemplar, så först till kvarn gäller.

Beställ ditt exemplar


Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

Hör gärna av dig till mig med tips och återkoppling på tidningen Direkt!

Kristina Sandin
Kommunikatör och redaktör för EFK Direkt
019-16 76 17
070-355 74 96

kristina.sandin@efk.se