Specialnummer av tidningen Direkt 2022

I en värld som senaste åren präglats av kriser på flera sätt vill vi som rörelse, församlingar och enskilda frimodigt kliva fram och gå med helande och hopp. I specialnumret av Direkt utforskar vi hur det kan ta sig uttryck i dag.

I dagarna landar specialnumret av EFKs tidning Direkt hos ca 10 000 församlingsmedlemmar och församlingar inom EFK. Tidningen är som vanligt fylld med berättelser om vad Gud gör i Sverige och världen och som vi i EFK får vara en del av. Bland mycket annat får du möta Marita Forss som i en längtan efter att bli mer lik Jesus beslutade sig för att börja läsa diakoni på Liljeholmen och Mina Sigurd som fann att Gud är densamma på åkrarna kring Götabro som på vägarna i Zambia. Vi fördjupar oss i EFKs längtan att förmedla hela evangeliet till hela människan i vårt internationella arbete och smittas av engagemang från några av våra internationella partnerkyrkor och samarbetsorganisationer: Luiz Neto i norra Brasilien, som vill vara hela samhällets pastor, Peny Kalala, Edwin Chipelelo och Dennis Mulongoti i Zambia, som brinner för barns rättigheter, Alia Abboud i Libanon, som utmanar oss alla i vad det innebär att vara sänd till världen, och Dhana Lam i Nepal, som poängterar att vi är kallade till Kristuslik tjänst. Vi besöker också Skäggetorp i Linköping, hälsar på i Skillinge missionshus satsning the Livingroom och samtalar med Anna Aspås i Sävsjö om betydelsen av UngLedare365. Och så berättar Petrus Lilja och Elnaz Moradi om vad som händer på Bibelskola Nära.

I det här specialnumret ger också tre olika personer i rörelsen sina utblickar inom aktuella områden:

  • Mattias om att sändas ut unga i pionjärmission
  • Frida Widlund om att social omsorg är en fråga för hela församlingen
  • Johannes Stenberg om att sträcka sig ut i så kallade utsatta områden

Dessutom får du upptäcka mer om vad Gud gör i världen och hur vi i EFK vill svara på Guds kallelse och visa på Jesu kärlek i den här tiden.

Jag vill få Specialdirekt 2022 i min brevlåda!

I Direkt skildras EFKs verksamhet och det arbete som vi i rörelsen står i, till exempel vår gemensamma mission, våra församlingar, människor och händelser. Vårt gemensamma arbete är beroende av stöd i form av såväl förbön som gåvor. Vi ger därför tidningen Direkt till personer som stödjer EFKs gemensamma arbete. Det kan man göra genom spontana eller regelbundna gåvor, Barnhjälpen, Ge för livet eller kyrkoavgift. Tillhör du en församling som har missionsåtagande till EFK är du också med och stödjer arbetet genom de gåvor du ger till församlingen.

Här kan du läsa mer om hur EFK hanterar personuppgifter. Öppnas i nytt fönster.

Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

Hör gärna av dig till mig med tips och återkoppling på tidningen Direkt!

Kristina Sandin
Kommunikatör och redaktör för EFK Direkt
019-16 76 17
070-355 74 96

Mejla mig!

Evangeliska Frikyrkan

Åstadalsvägen 2A, 702 21 Örebro
Box 1624, 701 16 Örebro
019 - 16 76 00
info@efk.se

Plusgiro: 900403-7
Bankgiro: 900-4037

EFK
Barnhjälpen
Ge för livet
StepOut
Torpkonferensen