Typ av tjänst: EFKs Sverigekontor
Arbetsgivare: Evangeliska Frikyrkan
Tjänstegrad: Tillsvidare på 50-100%

Titel: Ledarutvecklare
Område/ort: Örebro

Evangeliska Frikyrkan söker ledarutvecklare

Om Evangeliska Frikyrkan

Evangeliska Frikyrkan (EFK) är en församlings- och missionsrörelse bestående av cirka 300 samarbetande församlingar som tillsammans har lite mer än 34 000 medlemmar. Organisationen har cirka 100 anställda och verksamheten omfattar både arbete i Sverige och internationellt. Det internationella arbetet bedrivs i ett 30-tal länder och är uppdelad i regionerna Afrika, Asien, Europa/Mellanöstern och Latinamerika. Vår vision är ”Växande församlingar förmedlar hela evangeliet till hela människan över hela världen”.

Behov

En av våra ledarutvecklare går vidare till annan tjänst inom EFK. Vi söker därför en ledarutvecklare till Sverigeprogrammet. Verksamheten inom programmet omfattar områdena: församlingsgrundande, församlingsutveckling, rådgivning och service till våra församlingar.

Vi söker nu dig som längtar efter och vill verka för att EFK ännu mer blir en ”dynamisk rörelse av missionella församlingar som utbreder Guds rike genom att grunda församlingar, träna ledare och tjäna i samhället”, som det uttrycks i Evangeliska Frikyrkans uppdrag.

Tjänsten som ledarutvecklare innebär att tillsammans med övriga kollegor utveckla Sverigeprogrammets arbete. Rollen är bred men innebär främst att inspirera och stödja våra församlingar, bygga nätverk med och för pastorer och ledare samt träna andra ledare.
Vi tror att du som söker har förmågan att skapa förtroendefulla relationer och engagemang i mötet med människor och församlingar. Vidare tror vi att du är strukturerad, duktig på att omsätta idéer till handling och är kommunikativ både i tal och skrift. För att passa i rollen krävs att du är väl förtrogen med EFK, har en teologisk utbildning och är trygg förankrad i den teologi som uttrycks i EFKs Tro och Självförståelse dokument.

Kvalifikationer

  • Teologisk utbildning
  • Flerårig erfarenhet av ledarskap i församling

Meriterande

  • Behärskar engelska väl i tal och skrift

Ansökan

Anställningen är tillsvidare på 50-100%. Sysselsättningsgrad bestäms utifrån personlig profil och överenskommelse. Placering på Sverigekontoret i Örebro. Tillträde enligt överenskommelse.
I tjänsten förekommer resor och arbete på helger. Förtroendearbetstid tillämpas. Vi vill i organisationen verka för en jämn könsfördelning och ser mångfald som en tillgång.
Ansök senast 2018-09-30. Vi behandlar ansökningar löpande så vänta inte med din ansökan då tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Vi tillämpar individuell lönesättning. Skicka din ansökan innehållande CV och personligt brev till rekrytering@efk.se.

Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

Hör av dig till mig om du vill veta mer om tjänsten och Sverigeprogrammet!

Markus Sand
Programledare Sverigeprogrammet Växa

070-245 96 21

markus.sand@efk.se

Jag svarar på frågor om anställningsprocessen!

Robin Nordahl
HR-generalist och teamledare för Team Personal. tf chef för Resursavdelningen
019-16 76 07

robin.nordahl@efk.se

Jag är facklig representant för fackförbundet Vision!

Rune Jonsson
Insamlingsadministratör 50% och projektledare för event 50%

070-291 07 93

rune.jonsson@efk.se