Typ av tjänst: EFKs Sverigekontor
Arbetsgivare: Evangeliska Frikyrkan
Tjänstegrad: Tillsvidare på 75-100%

Titel: Missionsideolog
Område/ort: Örebro

Evangeliska Frikyrkan söker Missionsideolog/Ledare för Internationella programmets Sverigeavdelning

Om Evangeliska Frikyrkan

Evangeliska Frikyrkan (EFK) är en församlings- och missionsrörelse bestående av cirka 300 samarbetande församlingar som tillsammans har lite mer än 34 000 medlemmar. Organisationen har cirka 100 anställda och verksamheten omfattar både arbete i Sverige och internationellt. Det internationella arbetet bedrivs i ett 30-tal länder och är uppdelad i regionerna Afrika, Asien, Europa/Mellanöstern och Latinamerika. Vår vision är ”Växande församlingar förmedlar hela evangeliet till hela människan över hela världen”.

Behov

 Vi söker nu en Missionsideolog/Ledare för Internationella programmets Sverigeavdelning. Avdelningens uppdrag är att fördjupa och belysa missionsideologiska frågor i EFK och stärka kontakten med församlingar för att öka närhet och ägarskap till EFKs internationella arbete. Avdelningen fungerar också som en resurs för regionerna i deras utvecklingsarbete och ska säkerställa missionärernas utbildning och vidareutbildning, i samarbete med Utbildningsprogrammet, samt säkerställa kvalitet i ansökningar, program och projekt.

Arbetsuppgifter

 Som Missionsideolog/Ledare för internationella programmets Sverigeavdelning kommer du ansvara för avdelningens arbete. Du kommer fungera som sakkunnig till Missionsdirektorerna samt vara chef för avdelningens två medarbetare. I rollen ligger att sammanföra Internationella programmets arbete och vara en röst mot rörelsen och samhället. Du kommer även representera EFK i olika mötesplatser om internationella frågor.

Kvalifikationer

 Vi söker dig som har teologisk utbildning och flerårig erfarenhet av missionsarbete. Vi tror att du är väl förtrogen med EFK och är tryggt förankrad i den teologi som uttrycks i EFK:s Tro och Självförståelse dokument och grunddokument för vårt Internationella arbete. Du är visionär, analytisk, har en tydlig ideologisk profil och van att arbeta strategiskt. Vidare ser vi att du har en god förmåga att se helheten i ett arbete och har förmåga att bygga förtroendefulla relationer. Du är skicklig på att sammanföra idéer och omvandla det till praktisk handling. Du har mycket goda språkkunskaper och förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska. Har du erfarenhet av opinionsbildande arbete är det meriterande.

Anställningen är tillsvidare på 75-100%, sysselsättningsgrad efter profil och överenskommelse. Placering på EFKs Sverigekontor i Örebro. Tillträde 1 januari eller enligt överenskommelse. Vi vill i organisationen verka för en jämn könsfördelning och ser mångfald som en tillgång.

Ansökan

Ansök senast 2019-11-15. Vi behandlar ansökningar löpande så vänta inte med din ansökan då tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Skicka din ansökan innehållande CV och personligt brev till rekrytering@efk.se

Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

Hör av dig till mig om du vill veta mer om tjänstens innehåll!

Linalie Newman
Missionsdirektor

070-441 62 15

linalie.newman@efk.se

Jag svarar på frågor om anställningsprocessen!

Robin Nordahl
HR-generalist och teamledare för Team Personal. tf chef för Resursavdelningen
019-16 76 07

robin.nordahl@efk.se

Jag är facklig representant för fackförbundet Vision!

Rune Jonsson
Insamlingsadministratör 50% och projektledare för event 50%

070-291 07 93

rune.jonsson@efk.se