Typ av tjänst: EFKs skolor
Arbetsgivare: Örebro Folkhögskola
Tjänstegrad: Tillsvidare 100% eller tidsbegränsad anställning

Titel: Redovisningsekonom
Område/ort: Örebro

Ekonom till Örebro Folkhögskola

Vår ekonom går i pension och vi söker hennes efterträdare. Vi söker en redovisningsekonom eller civilekonom med minst 5 års erfarenhet av ekonomiskt arbete och löneredovisning.

Är du social, lösningsorienterad och analytisk? Då har vi ett spännande jobb för dig på Örebro Folkhögskola! Tjänsten är på 100 % från november 2019 eller tidigare.

Folkhögskolans verksamhet är till största delen statsbidragsfinansierad, men vi har också elevinternat och ordnar konferenser med anknytning till våra huvudmäns verksamheter.

I tjänsten som ekonom kommer du svara för det löpande arbetet inom ekonomi, löner och administration för folkhögskolan och för vårt dotterbolag. Du kommer att relatera både till budgetansvariga inom organisation, övriga medarbetare samt deltagarna på skolan.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer exempelvis vara:

  • Löpande redovisning, leverantörs- och kundreskontra. (Visma Adm 1000).
  • Löneredovisning (Visma 600).
  • Bokslut och årsbokslut i föreningen och dotterbolaget.
  • Budgetarbete, uppföljning och prognoser samt rapportering till styrelserna.

Om organisationen

Huvudman för Örebro Folkhögskola (ÖF) är en förening bestående av tre medlemmar: Evangeliska Frikyrkan (EFK), Filadelfiakyrkan Örebro och Immanuelskyrkan Örebro. Skolan har flera verksamhetsplatser: Startpunkt (skolans uppdragsverksamhet) på Åstadalsvägen, Allmän kurs och Fritidsledarutbildning i Vivalla, och Bibelskolorna på Götabro kurs- och konferensgård. ÖF har ca 180 heltidsstuderande på folkhögskolekurserna och många deltagare på Startpunkt. Ett 40-tal medarbetare har tillsvidareanställningar och därutöver förekommer såväl vikarier, uppdragstagare och säsongsanställningar.

All verksamhet på skolan utgår från följande policy:

”Vi utgår från en kristen helhetssyn på människan. Vi bejakar mångfalden och verkar för allas delaktighet. Våra deltagare skall få tillfälle att växa, mogna och få utrymme för funderingar över livet. Vi vill tillsammans skapa ett varmt och öppet studieklimat, där deltagarna blir sedda och hörda, respekterade och delaktiga”

Arbetslivserfarenhet

Redovisningsekonom, 5 års erfarenhet eller mer (Krav).

Utbildning

Eftergymnasial utbildning två år eller längre inom Företagsekonomi, handel och administration (Krav)

Lön

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön.

Ansökan

Ansökningarna behandlas löpande. Välkommen med din ansökan!
Skicka din ansökan till Marie Holm, rektor.