Typ av tjänst: I en EFK-församling
Arbetsgivare: Korskyrkan Västerås
Tjänstegrad: 100%

Titel: Pastor och föreståndare
Område/ort: Västerås

Korskyrkan Västerås söker en pastor och föreståndare

Vi söker dig som tillsammans med oss vill ta nya initiativ och inspirera och träna församlingen att nå ut. Vi söker en naturlig ledare som tycker om att möta människor i olika sammanhang och är en relationsbyggare. Församlingens vision är att hjälpa varandra och andra till livet med Jesus. Vi vill bygga Guds rike och önskar att du med ditt utåtriktade fokus kan leda oss ännu mer in i detta perspektiv.

Som föreståndare i Korskyrkan är du chef och samarbetar tätt med övriga anställda, vår pastor med inriktning mot barn- och familj och vår ungdomsledare. Du är även lagledare för de frivilliga krafter som arbetar i expeditionen. För att fungera väl i församlingens mitt behöver du tycka om att möta olika sorters människor i flera sammanhang. Du har en förmåga att se alla, även de som ännu inte är troende. Om du har tidigare erfarenheter av föreståndarskap är det meriterande, liksom ledarskapserfarenheter från andra sammanhang.

Korskyrkan är ansluten till EFK och har ca 350 medlemmar. Församlingsledningen utgörs av styrelse och äldste. Läs gärna mer om oss på www.korskyrkanvasteras.se.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 31 oktober 2019 till rekrytering@korskyrkanvasteras.se. Vi kommer att hantera ansökningarna löpande. Tillträde sker enligt överenskommelse. Vid frågor kontakta vår personalansvarige Jonas Wäneskog, tel. 070-352 53 10 eller församlingens ordförande Dan Liljenfeldt, tel. 070-710 46 69.