Typ av tjänst: I en EFK-församling
Arbetsgivare: Andreaskyrkan, Klippan
Tjänstegrad: 40% med eventuell möjlighet till utökning längre fram.

Titel: Pastor eller Präst
Område/ort: Klippan, Skåne

Andreaskyrkan i Klippan söker en pastor/präst

Andreaskyrkan i Klippan är en församling med 60 medlemmar som bildades 2009 genom ekumenisk samverkan. Då gick EFS-tillhöriga Klippans Missionsförening (bildad 1891) och EFK-föreningen Klippans Baptistförsamling (1940) samman. Andreaskyrkan är ansluten till båda samfunden och verkar för ett brett ekumeniskt samarbete i Klippan.

Tillsammans med vår tidigare deltidspräst arbetade vi för att öka kontaktytan mot barn och ungdomar. När han nu gått vidare efter prästvigning i Svenska kyrkan upplever vi en kallelse till ett mer socialt inriktat arbete för olika åldrar. Församlingen har i dag en nätverkande administratör och samordnare på deltid. Dessutom får vi hjälp av en vikarierande predikant på deltid som en tillfällig lösning. Nu ser vi ett långsiktigt behov av att förstärka med en medarbetare som har teologisk utbildning.

Andreaskyrkans vision är att i Klippan synliggöra Jesus Kristus och vara ett hoppfullt tecken på att Gud älskar alla människor och håller på att rädda världen.

Vi vill följa Kristus, bygga gemenskap och söka rättfärdighet, lokalt och globalt.

Gudstjänsterna på söndagar – och fikat efteråt – är församlingens livsnerv. Dessutom finns flera hemgrupper i funktion, en öppen bön- och bibelstudiegrupp, ett rikt, informellt musikliv, samt en liten Skattengrupp varannan söndag och en mindre ungdomsgrupp varannan fredag.

Om tjänsten

Vi söker dig som vill knyta kontakter med människor utanför kyrkan och arbeta tillsammans med vår styrelse, anställda administratör och frivilliga för att med Guds hjälp se människor bli upprättade och komma i funktion i Guds rike här i Klippan.

Kvalifikationer

Du är utbildad pastor/EFS-präst eller motsvarande. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper och lämplighet. Meriterande är erfarenhet av församlingsarbete i allmänhet och socialt inriktat arbete i synnerhet.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning med lön enligt avtal.

Tillträde

Tillträdesdatum 2020-02-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansökan med CV skickas till anders.p.johansson@spray.se.
Svara på frågor om tjänsten kan ordförande Anders Johansson (076-898 99 82), samt styrelsens sekreterare Ragnhild Karlsson (070-768 78 48) ragnhildkarlsson@telia.com