Typ av tjänst: EFKs Sverigekontor
Arbetsgivare: Evangeliska Frikyrkan
Tjänstegrad: Tillsvidare på 75%

Titel: Ekonom
Område/ort: Örebro

Evangeliska Frikyrkan söker Ekonom

Om Evangeliska Frikyrkan

Evangeliska Frikyrkan (EFK) är en församlings- och missionsrörelse bestående av cirka 300 samarbetande församlingar som tillsammans har lite mer än 34 000 medlemmar. Organisationen har cirka 100 anställda och verksamheten omfattar både arbete i Sverige och internationellt. Det internationella arbetet bedrivs i ett 30-tal länder och är uppdelad i regionerna Afrika, Asien, Europa/Mellanöstern och Latinamerika. Vår vision är ”Växande församlingar förmedlar hela evangeliet till hela människan över hela världen”.

Ekonom 75%

En av våra kollegor går vidare till annan tjänst inom EFK-familjen och vi söker därför en ekonom. Som ekonom ingår du i Resursavdelningen där ingår ekonomi, HR, drift och fastigheter. I avdelningen ligger ansvar för EFKs ekonomihantering men vi utför även tjänster åt närliggande organisationer och våra församlingar. Ditt uppdrag kommer främst innebära ansvar för ekonomi- och lönehantering för vår second handverksamhet och tjänster mot våra församlingar. Det innebär uppgifter över hela ekonomiområdet, bland annat löpande redovisning, månadsuppföljning, utbetalningar, avstämningar och lönehantering.

Kvalifikationer

 Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom ekonomi, alternativt arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig. Du har ett par års arbetslivserfarenhet från liknande roll. Har du erfarenhet från arbete i ideell sektor är det meriterande.

För tjänsten krävs att du har god analytisk förmåga, är strukturerad och noggrann. Vi ser att du är en person som har lätt att arbeta i team och med framförhållning. Vi ser gärna att du har bred erfarenhet av både ekonomi- och lönehantering, kanske från ett mindre företag/organisation. Du arbetar obehindrat i excel, word och får gärna ha erfarenhet programmet Kontek och Pyramid.

Anställningen är tillsvidare på 75 % med placering på Sverigekontoret i Örebro. Tillträde enligt överenskommelse. Anställningen inleds med provanställning. Vi vill i organisationen verka för en jämn könsfördelning och ser mångfald som en tillgång. Vi erbjuder ett meningsfullt arbete och kunniga kollegor. Vi vill att du delar EFKs tro och värderingar.

Ansökan

Ansök senast 2019-11-30 Vi behandlar ansökningar löpande så vänta inte med din ansökan då tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Skicka din ansökan innehållande CV och personligt brev till rekrytering@efk.se

Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

Jag svarar på frågor om tjänstens innehåll!

Robin Nordahl
HR-generalist och teamledare för Team Personal. tf chef för Resursavdelningen
019-16 76 07

robin.nordahl@efk.se

Jag är facklig representant för fackförbundet Vision!

Rune Jonsson
Insamlingsadministratör 50% och projektledare för event 50%

070-291 07 93

rune.jonsson@efk.se