Typ av tjänst: I en EFK-församling
Arbetsgivare: Hagakyrkan Habo
Tjänstegrad: 100 %

Titel: föreståndare och pastor
Område/ort: Habo

Vi söker föreståndare och pastor till Hagakyrkan i Habo

Vi är två EFK-församlingar som valt att tillsammans bilda en ny församling – Hagakyrkan i Habo. Vi är en församling som är på väg och ser med spänning på vad som håller på att växa fram. Vår längtan är att Hagakyrkan skall vara en kyrka mitt i byn, där vi som människor i Habos samhälle möts naturligt i vår vardag.

Vi önskar att vi mitt i vardagen ska ha en plats där vi kan stanna upp och tillsammans fokusera på vad som är viktigt i livet. Vi vill vara en kyrka med ett tydligt fokus på Jesus och genom vårt arbete leda människor till en djup gemenskap med honom.

Vi välkomnar och vill styrka mångfalden av människor och uttrycksformer i vår församling. Vi vill vara en församling för alla generationer och bygga församlingen med alla generationer som möter vårt samhälle med hopp.

Vem söker vi?

Vi söker dig som vill vara vår nya pastor och föreståndare.

Dina främsta uppgifter kommer att vara att tillsammans med pastorsteam och församlingsledning leda församlingen och ta vår vision till nästa steg.

Vi söker dig som är en erfaren församlingsledare och team- och relationsbyggare. Du är visionär och bra på att leda förändring. Du kan utmana genom undervisning och predikan. Du är intresserad av att bibehålla och utveckla relationer med vårt samhälle för att kunna möta de behov som finns.

Du kommer att ingå i en arbetsgrupp tillsammans med två andra pastorer, en ungdomsledare och en administratör.

Vi ser att församlingen växer främst bland yngre ungdomar och unga vuxna. Därför är vi måna om att församlingslivet och gudstjänsterna tilltalar dessa generationer.

Vi tar stor hänsyn till personliga egenskaper och lämplighet.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har en teologisk utbildning eller genom erfarenhet förvärvat motsvarande kompetens. Du känner dig trygg med den teologi och trosuppfattning som EFK står för.

Anställning

Tillsvidareanställning med tillträde 2020-02-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Välkommen att skicka din ansökan innehållande personligt brev, cv och referenser till rekrytering@hagakyrkanhabo.se. Vi hanterar ansökningarna löpande, så vänta inte med din ansökan eftersom tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista dag för ansökan är 2019-11-30.

Vid frågor hör av dig till ordförande Ulrica Järpehult 0723 69 83 78 ordforande@hagakyrkanhabo.se eller personalansvarig Mårten Ärlig 0763 38 44 85 marten@hagakyrkanhabo.se.