Typ av tjänst: I en EFK-församling
Arbetsgivare: Betaniaförsamlingen Östra Ryd
Tjänstegrad: Upp till 100%

Titel: Pastor
Område/ort: Östra Ryd

Betaniaförsamlingen i Östra Ryd söker pastor/föreståndare

Östra Ryd är ett levande landsbygdssamhälle med affär, förskola och skola. Samhället präglas av ett aktivt föreningsliv. Östra Ryd befinner sig i Sveriges fjärde storstadsregion med närhet till Söderköping, Norrköping och Linköping.

Betaniaförsamlingen består av 68 medlemmar och präglas av gemenskap och stort engagemang. Det är god uppslutning på gudstjänster och församlingsmöten. Gudstjänstlivet kännetecknas av en öppenhet för olika former och uttryck. Betaniaförsamlingen bedriver ett antal välbesökta aktiviteter för barn/unga och äldre på veckobasis. Församlingen och enskilda medlemmar har även ett stort engagemang och brett kontaktnät i samhället.

En utmaning för dagen och framtiden är att presentera evangeliet för, och utmana till efterföljelse bland, unga/tonåringar.

Betaniaförsamlingens vision är att vara Jesu efterföljare i gemenskap som hjälper varandra, och andra, att formas till Jesu efterföljare i gemenskap. Vi söker dig som vill vara en aktiv del av den gemenskapen och den processen.

För mer information och kontakt:
www.betaniaostraryd.selänk till annan webbplats
Ordf. Andreas Thörn
0704833332
andreas.kg.thorn@gmail.com