Typ av tjänst: I en EFK-församling
Arbetsgivare: Centumkyrkan i Finspång
Tjänstegrad: 75 - 100%

Titel: Pastor
Område/ort: Finspång

Centrumkyrkan Finspång söker pastor med inriktning på barn, unga och utåtriktad verksamhet

Information om Centrumkyrkan

  • En församling med cirka 280 medlemmar i alla åldrar som driver flera verksamheter och önskar vara en församling för alla åldrar.
  • Vi önskar vara en tillgång för vår bygd och vill möta människors behov.
  • I våra nyrenoverade lokaler har möjligheter öppnats för att uppdatera och förnya vår utåtriktade verksamhet. Här finns utrymme för dig att vara med och forma verksamheten efter församlingens vision om en öppen kyrka.
  • Vi har just nu en heltidsanställd pastor och föreståndare, som blir din närmaste kollega. Utöver församlingens ideella ledare finns även goda ekumeniska kontakter mellan församlingarna i Finspångs kommun.
  • En vanlig vecka hos oss har varierande aktiviteter: Gudstjänst varje vecka, söndagsskolan Äventyret, Alpha, ekumenisk böneträff, Internationell Mötesplats och diakonal verksamhet.
  • Vi driver en Second Hand.

Vi söker

  • Dig som har ett hjärta för Jesus och en längtan efter att leda unga och äldre i lärjungaskap.
  • Dig som vill jobba i team med vår pastor och ideella ledare för att forma, utveckla och leda olika verksamheter med fokus på barn, unga och den utåtriktade delen av vår verksamhet.
  • Dig som längtar efter att möta människor och leda dem i tro genom att bygga relationer och undervisa dem.
  • Dig som har gått bibelskola och har erfarenhet av att leda, anställd eller ideellt. Vidare teologisk utbildning samt ledarutbildning är meriterande.

Tjänsten

Pastor med inriktning barn, unga och utåtriktad verksamhet, omfattning 75-100%. Du formar och driver verksamhet tillsammans med ideella ledare, med vår föreståndare som handledare. Du finns med som en naturlig del i församlingens liv och är med och bygger bryggan mellan den utåtriktade verksamheten och församlingslivet, där gudstjänsterna är en viktig del. Med fokus på barn och unga finns du med och arbetar för ledarutveckling samt är en del av verksamheten.
Idag finns tankar om att starta kafé i kyrkans lokaler, här hoppas vi skapa rum för möten med nya människor och leda dem närmre Gud. Vi önskar att du kan vara med och leda det strategiska arbetet som sker runt denna mötesplats genom verksamhet och relationer.
Vi vill utforma tjänsten tillsammans med dig och fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Är du intresserad eller har frågor? Tveka inte att höra av dig till oss:
Åke Gunnebäck, vice ordförande: 070 668 68 24, gunneback@telia.com
Julia Forsberg, pastor och föreståndare: 070 328 00 33, julia@centrumkyrkanfinspang.se