Typ av tjänst: I en EFK-församling
Arbetsgivare: Församlingen Livsglädje
Tjänstegrad: 25%

Titel: medarbetare till en tjänst inriktad på service och verksamhet bland barn och unga
Område/ort: Landskrona

Församlingen Livsglädje söker en medarbetare till en tjänst inriktad på service och verksamhet bland barn och unga på 25%

Församlingen Livsglädje ska under ett års tid arbeta med det TIA-finansierade projektet Hållbar helhet för asylsökande och söker därför efter en medarbetare till en tjänst inriktad på service och verksamhet bland barn och unga. Utöver uppgifter inom projektet förekommer även uppgifter som berör församlingens övriga arbete.

Medarbetaren ingår i arbetslag med de andra anställda i församlingen och kommer att arbeta nära Pastor med ansvar för barn och unga och en person som anställs inom projektet för arbete med diakoni. Arbetslaget arbetar tillsammans både med projektet och församlingens arbete.

Hållbar helhet för asylsökande

Syftet med insatsen är att skapa en hållbar helhet för människor i asylprocessen. Vi vill med insatsen arbeta med de asylsökandes hela livssituation - psykisk, fysisk och social hälsa. Arbetet med att stödja asylsökande har pågått i flera år finansierat via medel från Länsstyrelsen, Tidig Insats Asylsökande.

Några av de aktiviteter som genomförs i projektet är språkkurser, sy- och språkcafé, föräldrastödskurser, samlingar kring ”ANDT”, hälsoteman och samhällsinformation. Vissa aktiviteter sker helt i egen regi medan andra är ett samarbete med Landskrona Stad och andra samverkansparter. Livsglädje Landskrona Barn och Unga samt Tacksägelsekyrkans scoutkår är också delaktiga på olika sätt i projektet.

I samverkan med deltagarna vill vi, tillsammans med våra samverkande organisationer, under projektettiden utveckla fler mötesplatser utifrån deltagarnas behov och våra organisationers möjligheter.

Uppgifter i projektet

Varje vecka har vi samlingar för asylsökande med flera i form av bland annat språkträning. Till dessa kommer även många barn och det är här du kommer in. Vi behöver någon som kan vara med barnen under träffarna. Det ingår även en del förberedelser, efterarbete och service kring kurserna. På samma sätt sker barnpassning och service under andra verksamheter som sker periodvis i projektet så som föräldrastödskurs, föreläsningar och gemenskapsträffar. Vid möjlighet kommer du att delta vid utflykter och aktiviteter med hälsotema för asylsökande. Du är också en del i att skapa integrering av barn och unga i olika fritidsverksamheter i församlingen.
Utöver arbete i projektet ingår arbetsuppgifter i församlingen så som att arbeta med församlingsläger, inköp till kyrkans verksamheter, regelbunden medverkan i Pannkakor och läxhjälp, värdskap i samband med uthyrning och regelbunden medverkan i församlingens ungdomsgrupp (Livsglädje Landskrona Barn och Unga).

Utgångspunkt för tjänsten

Vi söker efter någon som tycker om att vara med barn och ungdomar samt gillar att arbeta med
service. Vi ser därför att du har erfarenhet av församlingsarbete sedan tidigare, som ideell eller
anställd. En utbildning på bibelskola efter gymnasiet är meriterande. Vi förväntar oss att du
uppskattar att arbeta med andra för att lösa uppgifter. Du har en förmåga att med empati och
lyhördhet möta människor och din kristna tro genomsyrar hur du tar dig an ditt liv och din tjänst. Vi ser gärna att du under anställningen bor i Landskrona kommun.

Som anställd:

  • Delar du tron på Jesus Kristus.
  • Bejakar och arbetar du utifrån Livsglädje Landskronas värderingar och uppdrag.
  • Är du tillsammans med församlingen – ideella ledare, deltagare och anställda – med och arbetar
    utifrån församlingens uppdrag och utvecklar verksamhetsområdet.
  • Vill du leva och gestalta den kristna tron i samspel med andra i församlingen och det samhälle vi
    är sända till.
  • Deltar du regelbundet i vår gudstjänstgemenskap.

Församlingen Livsglädje

Församlingen Livsglädje Landskrona grundades 1995 och ingår i samfundet Evangeliska Frikyrkan
(EFK). I slutet av 2019 hade vi 77 medlemmar och under året betjänades 264 personer regelbundet i våra verksamheter.

Tjänsten

Anställningen är en visstidsanställning på 25 % i Livsglädje Landskrona perioden 2020-09-01 till 2021-08-31. Arbetstid är både på dag- och kvällstid och vi följer avtal för reglerad arbetstid.
Arbetsplats: Tacksägelsekyrkans lokaler på Almstigen 8
Lön enligt överenskommelse, men vi utgår från branschavtal Trossamfund och Ekumeniska
Organisationer som träffas mellan arbetsgivarnas parter: Arbetsgivaralliansen och Vision
Ekumeniska.

Ansökan

Välkommen att skicka din ansökan till info@livsgladje.nu eller Livsglädje Landskrona, Almstigen 8,
261 40 Landskrona. Sista ansökningsdag 15 juni, intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Inför din ansökan skickar vi gärna mer information som arbetsbeskrivning, projektbeskrivning och församlingsordningen.

Har du frågor eller vill veta mer om något, kontakta:
- Håkan Kenne, pastor & arbetsledare, 0709–82 02 30
- Deborah Sedin, pastor med ansvar för barn och unga, 0707-72 59 13
- Emanuel Nielsen, ordförande, 0733-56 18 01