Typ av tjänst: I en EFK-församling
Arbetsgivare: Citykyrkan i Linköping
Tjänstegrad: 100%

Titel: Pastor / Föreståndare
Område/ort: Linköping

Citykyrkan söker pastor/föreståndare

Om Citykyrkan

Citykyrkan är en församling på ca 80 medlemmar i alla åldrar. Kyrkobyggnaden ligger mitt i centrala Linköping. Under senare år har antal barnfamiljer ökat vilket gör att det är många barn, ungdomar och unga vuxna i församlingen, vilket ställer ökade krav på integration av nya generationer i gudstjänstlivet.

Vi vill växa i tro, mognad och storlek. Vi eftersträvar en hållbar organisk tillväxt där vi har möjlighet att lära känna och integrera varje ny besökare i vår gemenskap, samtidigt som vi ger våra ungdomar utrymme att utvecklas, ta plats och påverka vårt församlingsliv.

Församlingen samverkar med EFK och har funnits i nästan 70 år, den styrs av församlingsledningen som präglas av engagemang, enighet och öppenhet.

Mer information om församlingen finns på http://www.citykyrkan.nu Länk till annan webbplats.

Om tjänsten

Vi söker pastor/föreståndare på 100%.

Som pastor och föreståndare får du tillsammans med församlingsledningen det huvudsakliga ansvaret för församlingens verksamhet och utveckling. Du kommer därför att ha ett stort ansvar att, med grund i nuvarande församlingsliv, forma en levande mötesplats där alla åldrar, nya troende och de som vandrat länge med Gud kan få vara med och dela de rikedomar de har i form av lärdomar, tilltal, erfarenheter och insikter.

Vem du är

Vi söker dig med erfarenhet av pastorsrollen eller liknande tjänst inom församling. Som person ser vi gärna att du känner dig bekväm med evangelisation och brinner för att dela evangeliet om Jesus i ord och handling till de som ännu inte är kristna, samtidigt som du har förmågan att visa omsorg om församlingens medlemmar och leda dem in i en fördjupad andlig tillväxt och gemenskap.

Eftersom vi är en mindre församling är det viktigt att du känner dig bekväm med att arbeta självständigt under eget ansvar.

Är du intresserad?

För mer information, kontakta församlingens ordförande Andreas Öhlin på 0763-411399 eller andreas.oehlin@gmail.com.

Urval sker löpande.