Typ av tjänst: EFKs Sverigekontor
Arbetsgivare: Evangeliska Frikyrkan
Tjänstegrad: 100%

Titel: Kommunikatör
Område/ort: Örebro

Evangeliska Frikyrkan söker kommunikatör

Evangeliska Frikyrkan (EFK) är en församlings- och missionsrörelse bestående av cirka 300 samarbetande församlingar som tillsammans har lite mer än 34 000 medlemmar. Organisationen har cirka 100 anställda och verksamheten omfattar både arbete i Sverige och internationellt. Det internationella arbetet bedrivs i ett 30-tal länder och är uppdelad i regionerna Afrika, Asien, Europa/Mellanöstern och Latinamerika. Vår vision är ”Växande församlingar förmedlar hela evangeliet till hela människan över hela världen”.

Kommunikatör 100%

En av Evangeliska Frikyrkan (EFK) medarbetare går vidare till nya uppdrag och vi söker därför en ny kommunikatör till Sverigekontoret i Örebro. Som kommunikatör kommer du ingå i vårt kommunikations- och insamlingsteam vars uppdrag är bidra till EFKs olika verksamheter så att de når ut med budskapet om vad som händer i det gemensamma arbetet i rörelsen. Allt från hur församlingar växer i andra delar av världen till vad som är på gång i Sverige.

Ditt uppdrag kommer vara att arbeta strategiskt med kommunikationsfrågor och tillsammans med kollegor vara med och leda EFKs informationsarbete in i ett nytt förhållningssätt där digitala kanaler står i fokus. Du kommer att ansvara för vår webbplats och ha huvudansvar för våra sociala medier. Du kommer också att arbeta med text och textbearbetning till våra olika kanaler. Vidare jobbar vi ofta i projektform där du kan få olika uppdrag utifrån verksamhetens behov som kan handla om både insamling och kommunikation. I de sammanhangen kan du behöva använda dig av både text och film som verktyg, allt utifrån vad som gynnar kommunikationen bäst.

Vem vi söker?

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom kommunikation eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du uppskattar en kreativ miljö och kommer gärna med idéer samtidigt som du har förmåga att driva processen från idé till färdigt resultat. Då vårt arbete alltid handlar om att samla information från olika personer och sammanhang är det viktigt att du gillar att arbeta tillsammans med andra och har god förmåga att lyssna in de du arbetar tillsammans med. Du trivs i en föränderlig miljö och har förmåga att snabbt omlokalisera dig och se lösningar på uppkomna problem eller svårigheter.

I rollen som kommunikatör är erfarenhet av projektledning och erfarenhet av insamlingsarbete meriterande. Även erfarenhet av att arbeta med Adobe InDesign, Photoshop och webbpubliceringssystemet SiteVision är positivt. Kunskap om oss som rörelse är meriterande. Vi vill att du delar EFKs tro och värderingar.

Anställningen är en tillsvidaretjänst som inleds med 6 månaders provanställning. Du kommer att vara placerad på Sverigekontoret i Örebro. Tillträde 15 januari 2021 eller enligt överenskommelse. Vi vill i organisationen verka för en jämn könsfördelning och ser mångfald som en tillgång. Vi erbjuder ett meningsfullt arbete och kunniga kollegor.

Ansök senast 2020-11-29. Skicka din ansökan innehållande CV och personligt brev till rekrytering@efk.se

Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

Kontakta mig om tjänstens innehåll!

Kate Almroth
Kommunikations- och insamlingschef
072-147 88 71

kate.almroth@efk.se

Facklig representant Vision

Rune Jonsson
Insamlingsadministratör 50% och projektledare för event 50%

070-291 07 93

rune.jonsson@efk.se