Typ av tjänst: I en EFK-församling
Arbetsgivare: Korskyrkans församling
Tjänstegrad: 50%

Titel: Pastor
Område/ort: Vingåker

Korskyrkans församling i Vingåker söker pastor 50%

Korskyrkans församling finns centralt beläget i Vingåkers kommun, Södermanland. Kommunen har ca 9000 invånare varav centralorten är på ca 4000. Här finns skolor och heltäckande samhällsservice.

Församlingen är ansluten till EFK och Pingst-ffs. På grund av Covid19-pandemin har verksamheten begränsats till mindre grupper för barnsamlingar, bön och bibelstudier. Men vi hoppas och tror att vi gradvis skall kunna återuppta den normala verksamheten. Vi har kontakt med många nysvenskar i samhället och har kunnat välkomna flera nya medlemmar till församlingen, en del genom dop och andra genom inflyttning. I Vingåker har vi del i ett bra ekumeniskt arbete.

Vi söker dig som längtar efter att sprida evangeliet och arbeta tillsammans med oss för att vinna människor för Jesus. Eftersom tjänsten bara är på 50% behöver du kanske kombinera den med annat arbete. De senaste åren har vi haft gemensam pastor med Regna Frikyrkoförsamling, ett samarbete som båda församlingarna även kan tänka sig i fortsättningen. Vi vill framförallt lyssna till dina möjligheter och tillsammans hitta den bästa lösningen för arbetet. Önskvärt tillträde är hösten 2021.

I Vingåker finns bland annat möjlighet till arbete i våra förskolor, grundskolor och äldrevård. Med kollektivtrafik är det även nära att arbetspendla till flera orter.

Välkommen med frågor och för mer information!

Kontaktuppgifter:

Korskyrkans församling, N. Torggatan 2, 64330 Vingåker
Ordförande: Anne-Marie Rosell, tel. 0730786843

Regna Frikyrkoförsamling, Hectorsvägen 2, 61295 Finspång
Ordförande: Stig Einarsson, tel. 0151-80031