Typ av tjänst: EFKs Sverigekontor
Arbetsgivare: Evangeliska Frikyrkan
Tjänstegrad: 60-80%

Titel: Personalekonom
Område/ort: Örebro

Evangeliska Frikyrkan söker Personalekonom

Evangeliska Frikyrkan (EFK) är en församlings- och missionsrörelse bestående av cirka 300 samarbetande församlingar som tillsammans har lite mer än 34 000 medlemmar. Organisationen har cirka 100 anställda och verksamheten omfattar både arbete i Sverige och internationellt. Det internationella arbetet bedrivs i ett 30-tal länder och är uppdelad i regionerna Afrika, Asien, Europa/Mellanöstern och Latinamerika. Vår vision är ”Växande församlingar förmedlar hela evangeliet till hela människan över hela världen”.

Personalekonom 60-80%

En av våra kollegor går vidare till annan tjänst inom EFK familjen och vi söker därför en personalekonom. Som personalekonom är du en del av team personal som finns inom Resursavdelningen där även ekonomi, drift och fastigheter ingår. Team personal ansvarar för EFKs lönehantering men utför även tjänster åt närliggande organisationer och en del av våra församlingar.

I ditt uppdrag ansvarar du för hela löneprocessen för EFKs Sverigeanställda personal. Det innebär både att kvalitetssäkra att löneberedningen blir korrekt, fastställa löner, arbeta med bokföring av personalkostnader samt avstämningar månadsvis samt i samband med tertial- och årsbokslut. Du ansvarar även för att avsättningar till tjänstepensioner och andra personalförsäkringar sker på ett korrekt sätt utifrån gällande kollektivavtal. I uppdraget ligger även att vara en resurs i EFKs HR-arbete när det gäller policys, riktlinjer samt skrivande av anställningsavtal.

Vem vi söker?

Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning, gärna inom löneadministration och/eller HR alternativt erfarenheter som vi bedömer som likvärdiga. Arbetet med lön ställer krav på att du är strukturerad och noggrann. Du trivs med att arbeta i team likväl som att du har lätt för att arbeta självständigt, tar egna initiativ och driver processer framåt. Som personalekonom har du mycket kontakter med våra medarbetare och du behöver vara serviceinriktad och arbeta för att bygga förtroendefulla relationer, både med medarbetare och chefer.

Vi vill att du har goda kunskaper om Office programvaror, särskilt Excel. Meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med Kontek och/eller Flex HRM då detta är arbetsredskap du kommer använda dagligen. Kunskap om oss som rörelse är meriterande. Vi vill att du delar EFK:s tro och värderingar.

Anställningen är en tillsvidaretjänst som inleds med 6 månaders provanställning. Du kommer att vara placerad på Sverigekontoret i Örebro. Tillträde 1 augusti 2021 eller enligt överenskommelse. Vi vill i organisationen verka för en jämn könsfördelning och ser mångfald som en tillgång. Vi erbjuder ett meningsfullt arbete, kunniga kollegor och en uppskattad arbetsgemenskap.

Passar den här tjänsten dig?

Välkommen med din ansökan, innehållande CV och personligt brev, senast den 13 juni 2021 till rekrytering@efk.se. Märk din ansökan med ”Personalekonom”. Intervjuer planeras till vecka 24-25.

Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

Kontakta mig om du har frågor gällande tjänstens innehåll

Johanna Davén
Chef för Resursavdelningen med särskilt HR-ansvar

0707-350 737

johanna.daven@efk.se

Facklig representant Vision

Rune Jonsson
Insamlingsadministratör 50% och projektledare för event 50%

070-291 07 93

rune.jonsson@efk.se