Typ av tjänst: I en EFK-församling
Arbetsgivare: Mariannelunds frikyrkoförsamling, Centrumkyrkan
Tjänstegrad: 100 %

Titel: Pastor och föreståndare
Område/ort: Mariannelund, Eksjö kommun

Pastor och föreståndare i Mariannelund

Om tjänsten

Tjänsten är på 100 % och tillträdes efter överenskommelse. Som anställd hos oss kommer du ingå i ett team av 2-3 anställda. Du kommer jobba nära flera ideella ledare i olika verksamheter, du har en aktiv församlingsledning vid din sida och regelbundna träffar med pastorer i närområdet. Du kommer tillsammans med församlingsledningen att ha huvudansvar för församlingens liv och utveckling. Du behöver därför ha överblick och insyn i våra olika verksamheter. Du har huvudansvaret för själavård och det diakonala arbetet. Tjänsten innebär teamledaransvar för ytterligare en eller två anställda. Vi är öppna för att de gåvor och erfarenheter du har också får styra inriktningen på tjänsten.

Vem är du?

Vi tror att du är en social person, trygg i dig själv, som har lätt för att knyta kontakt med människor både i och utanför kyrkan. Vi önskar att du har förmåga att leda, samla och inspirera. Du behöver kunna jobba i team, men också vara van att arbeta självständigt. Vi vill att du har erfarenhet från tidigare pastorstjänster, gärna med föreståndaransvar, att du har en teologisk utbildning i grunden, och att du är väl förankrad i Bibeln och samtiden. Utöver det ser vi fram emot att se vad du har för gåvor och hur du kan komplettera de egenskaper och drag som redan finns i församlingen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vilka är vi?

Vår församling brinner för människor. Vi har utåtriktade verksamheter, flera har varit riktade till asylsökande, och samverkar när tillfälle ges med andra aktörer i samhället. Med ideella krafter driver vi en stor second hand-butik. Vårt missionsarbete präglar församlingen. Barn- och ungdomsarbetet består i huvudsak av tonår, UV-scout och söndagsskola. Vi driver också en av samhället uppskattad förskola i anslutning till kyrkan. Och så navet: varje söndag firar vi gudstjänst i en – när det inte är pandemi – nästan fullsatt kyrka. Vi hör olika röster i såväl predikan som sången och musiken. Att Mariannelunds Folkhögskola finns på orten bidrar till liv och rörelse i vår församling.

Skicka din ansökan till jobb@centrumkyrkanmariannelund.se senast 19 september.