Typ av tjänst: EFKs internationella arbete
Arbetsgivare: Evangeliska Frikyrkan
Tjänstegrad: 100%

Titel: Medarbetare
Område/ort: Nordafrika/Mellanöstern

Evangeliska Frikyrkan söker medarbetare med ledaruppdrag till Mellanöstern/Nordafrika

Evangeliska Frikyrkan (EFK) är en församlings- och missionsrörelse bestående av cirka 300 samarbetande församlingar som tillsammans har lite mer än 33 000 medlemmar. Organisationen har cirka 100 medarbetare och verksamheten omfattar både arbete i Sverige och internationellt. Det internationella arbetet bedrivs i ett 30-tal länder och är uppdelad i regionerna Afrika, Asien, Europa, Mellanöstern och Nordafrika samt Latinamerika. Internationellt arbetar EFK inom följande fyra fokusområden: Församlingsbyggande; Barns Rättigheter; Hållbar Försörjning och Mot Människohandel. Vår vision är ”Växande församlingar förmedlar hela evangeliet till hela människan över hela världen”.

Medarbetare till Mellanöstern/ Nordafrika med ledaruppdrag

Bakgrund

I Mellanöstern och Nordafrika (MENA) arbetar EFK inom alla fyra fokusområden. Arbetet sker tillsammans med dryga tiotalet lokala och internationella partnerorganisationer runt om i regionen och leds av två regionledare, en i Sverige och en i Frankrike. Även Europa ingår i regionen. Utöver de lokala organisationerna har EFK också egen utsänd personal i regionen. Utsänd personal är oftast sekonderad till en lokal eller internationell organisation eller arbetar i en brobyggande och stöttande roll både gentemot lokala partners och EFK i Sverige.

Vi söker nu tillsammans med en partner, en medarbetare med uppdrag att leda en internationell partners verksamhet i ett arbetsland i Mellanöstern/Nordafrika. På plats i regionen kommer du att vara sekonderad till en av EFKs internationella partnerorganisationer. Vår partnerorganisation är en utvecklingsorganisation som har lång erfarenhet av att arbeta med utsatta människor. Visionen är att förmedla hopp och upprättelse och se förändrade liv.

Du kommer ha personal- och verksamhetsansvar och rapportera till den internationella ledaren för organisationen. På plats finns ett internationellt team av medarbetare med god kompetens och din roll blir att leda teamet för att möjliggöra fördjupning, utveckling och finansiering av arbetet. Viktigt för tjänsten är att vara relationsbyggande och nätverkande, ha regelbunden kommunikation med lokala partnerorganisationer och den internationella ledningen. Tyngdpunkten i tjänsten är att stärka och utveckla verksamheten och din arbetsplats är på organisationens kontor i huvudstaden. Du har stöd av den internationella ledaren men förväntas kunna arbeta självständigt. I arbetet ingår resor i arbetslandet och till viss del i regionen. För tjänsten krävs språkstudier om relevanta språkkunskaper saknas.

Vem vi söker?

Vi söker dig som vill se Guds rike växa i Mellanöstern och Nordafrika, har erfarenhet av utvecklingsarbete och kan samarbeta med personer från olika traditioner och bakgrunder. Du ska ha erfarenhet av att leda och bygga upp team runt vision och värderingar. Vi vill att du delar EFK:s tro och värderingar.

Kvalifikationer:

För tjänsten behöver du relevant högskoleexamen utifrån arbetets art alternativt erfarenheter som vi bedömer som likvärdiga. Arbetet kräver att du har erfarenhet av att leda verksamhet och personal samt erfarenhet av att arbeta med trosbaserade rörelser eller andra civilsamhällsorganisationer. Du är flytande i engelska och svenska i tal samt skrift.

Meriterande

Det är meriterande om du har bott och arbetat utomlands och har erfarenhet av arbete med utsatta samhällsgrupper. Att du har erfarenhet av projektledning och talar arabiska är meriterande. Kunskap om oss som rörelse är meriterande.

Mer om tjänsten
Anställningen är en utlandsanställning och tidsbegränsad med möjlighet till förlängning. Om du som sökande har familj vill vi att kompetens för make/maka ska vara av relevans för arbetet i regionen för att anställning av båda makar ska vara aktuell.
Tjänstens placering är i något av våra samarbetsländer i Mellanöstern / Nordafrika.
Tjänsten finansieras via församlingsunderhåll alternativt via annan finansiär.
Innan tjänsten kan tillträdas behöver du genomgå EFKs rekryterings- och förberedelseprocess för utlandspersonal och ha fullt underhåll klart före utresa.

Ansökan
Skicka in din ansökan, innehållande CV och personligt brev, till rekrytering@efk.se.
Ansök senast 10 oktober 2021. Märk din ansökan med ”Medarbetare Ledaruppdrag MENA”.
Vi behandlar ansökningar löpande. Utresa planeras preliminärt till augusti 2022.

För frågor om tjänstens innehåll och anställningsvillkor, kontakta Johanna Davén, Adm. chef med särskilt HR-ansvar, johanna.daven@efk.se, 0707 35 07 37

Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

Helen

Region Europa/Mellanöstern/Nordafrika${contact.email}

Johanna Davén

Johanna Davén
Chef för Resursavdelningen med särskilt HR-ansvar

0707-350 737

johanna.daven@efk.se