Typ av tjänst: EFKs Sverigekontor
Arbetsgivare: Evangeliska Frikyrkan
Tjänstegrad: 80-100 %

Titel: Internationell samordnare (vik)
Område/ort: Örebro

Evangeliska Frikyrkan söker Internationell samordnare (vikariat)

Evangeliska Frikyrkan (EFK) är en församlings- och missionsrörelse bestående av cirka 300 samarbetande församlingar som tillsammans har lite mer än 33 000 medlemmar. Organisationen har cirka 100 medarbetare och verksamheten omfattar både arbete i Sverige och internationellt. Det internationella arbetet bedrivs i ett 30-tal länder och är uppdelad i regionerna Afrika, Asien, Europa, Mellanöstern och Nordafrika samt Latinamerika. Vår vision är ”Växande församlingar förmedlar hela evangeliet till hela människan över hela världen”.

Internationell samordnare 80-100 %

En av våra medarbetare är tjänstledig och därför söker vi en vikarierande Internationell samordnare. Som internationell samordnare ingår du i Internationella Programmets Sverige avdelning. Avdelningen ansvarar för samordning, utbildning och utveckling av vårt internationella arbete både gentemot organisationen och församlingsrörelsen.

I ditt uppdrag kommer du att utveckla erfarenhetsutbytet mellan våra regioner, arbeta med innehåll och planering för våra event och utbildningar, du kommer, tillsammans med regionerna, arbeta med utveckling av olika internationella insatser. En väsentlig del kommer innebära projektledning av olika insatser gentemot församlingsrörelsen om breddning och fördjupning av engagemanget för Evangeliska Frikyrkans internationella arbete.

Vem vi söker?

Vi söker dig som har en relevant eftergymnasial utbildning eller alternativ arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. För tjänsten behöver du vara initiativtagande, bra på att strukturera, planera samt ha goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska. Du trivs med att arbeta i team likväl som att du har lätt för att arbeta självständigt och driva processer framåt. Det är meriterande om du har bott och arbetat utomlands och har erfarenhet av projektledning/projekthantering. Övriga språk är också meriterande. Kunskap om oss som rörelse är meriterande. Vi vill att du delar EFKs tro och värderingar.

Anställningen är ett vikariat till 30 april 2022 med möjlighet till tillsvidareanställning. Tillträde omgående eller enligt överenskommelse. Du kommer att vara placerad i Örebro där Sverigekontoret finns. Vi vill i organisationen verka för en jämn könsfördelning och ser mångfald som en tillgång. Vi erbjuder ett meningsfullt arbete, kunniga kollegor och en uppskattad arbetsgemenskap.

Passar den här tjänsten dig?

Välkommen med din ansökan, innehållande CV och personligt brev, senast den 24 oktober 2021 till rekrytering@efk.se. Märk din ansökan med ”Internationell samordnare”. Intervjuer planeras till vecka 43.

Har du frågor gällande tjänstens innehåll kontakta Daniel Råsberg, Missionsideolog, daniel.rasberg@efk.se och 070-280 91 31. Du är också välkommen att kontakta Visions fackliga representant, Rune Jonsson, rune.jonsson@efk.se, 070-291 07 93.