Typ av tjänst: EFKs Sverigekontor
Arbetsgivare: Evangeliska Frikyrkan
Tjänstegrad: 25 %

Titel: Ledarutvecklare med fokus unga
Område/ort: Örebro

Evangeliska Frikyrkan söker Ledarutvecklare med fokus unga

Evangeliska Frikyrkan (EFK) är en församlings- och missionsrörelse bestående av cirka 300 samarbetande församlingar som tillsammans har lite mer än 33 000 medlemmar. Organisationen har cirka 100 medarbetare och verksamheten omfattar både arbete i Sverige och internationellt. Det internationella arbetet bedrivs i ett 30-tal länder och är uppdelad i regionerna Afrika, Asien, Europa, Mellanöstern och Nordafrika samt Latinamerika. Vår vision är ”Växande församlingar förmedlar hela evangeliet till hela människan över hela världen”.

Ledarutvecklare med fokus unga 25 %

En av våra kollegor går vidare till pastorstjänst och därför söker vi nu en ledarutvecklare med fokus på unga och ung-frågor till Sverigeprogrammet. Verksamheten inom programmet omfattar områdena: församlingsgrundande, församlingsutveckling, rådgivning och service till våra församlingar.

Vi söker dig som brinner för unga och vill jobba med att stödja ledare, inte minst anställda ungdomsledare/ungdomspastorer inom EFK. Du kommer att ingå i Sverigeprogrammets team där du förväntas bidra med särskild kompetens kring ungdomars villkor och plats i församlingslivet men också ingå i och leda en referensgrupp av ungdomspastorer i EFK. Vi vill att du stärker hela programmets förmåga att kommunicera i de kanaler där unga idag finns. Du kommer också att representera EFK i ekumeniska sammanhang som rör ungfrågor. I tjänsten förekommer resor och arbete på helger.

Vem vi söker?

För att lyckas i ditt arbete behöver du trivas med att arbeta självständigt och ha lätt för att bygga relationer. Som ledarutvecklare är förmågan att uppmuntra och coacha ledare avgörande. Du har förmågan att arbeta i nätverk där arbetsuppgifterna varierar och kräver anpassningsförmåga till olika sammanhang. Vi söker dig som har en teologisk högskoleutbildning motsvarande minst 1 år och erfarenhet av välfungerande förändrings- och utvecklingsarbete i församling eller församlingsrörelser med särskild vikt på ungdomsverksamhet. Du är väl insatt i ungdomskulturer och har en förmåga att fånga upp strömningar bland unga och kommunicera detta in i församlingsrörelsen. För tjänsten behöver du ha erfarenhet av enklare projektledning och dokumenterad förmåga att identifiera och relatera till unga ledare och jobba med stöd till unga ledare, gärna även stöd till församlingsanställda. Kunskap om oss som rörelse är meriterande. Vi vill att du delar EFK:s tro och värderingar.

Anställningen är tillsvidare. Du kommer att vara placerad på Sverigekontoret i Örebro. Tillträde kan ske omgående eller enligt överenskommelse. Vi vill i organisationen verka för en jämn könsfördelning och ser mångfald som en tillgång. Vi erbjuder ett meningsfullt arbete, kunniga kollegor och en uppskattad arbetsgemenskap.

Passar den här tjänsten dig?

Välkommen med din ansökan, innehållande CV och personligt brev, senast den 24 oktober 2021 till rekrytering@efk.se. Märk din ansökan med ”Ledarutvecklare med fokus unga”. Intervjuer planeras till vecka 43-44.

Har du frågor gällande tjänstens innehåll kontakta Markus Sand, ledare för Sverigeprogrammet, markus.sand@efk.se, 070-245 96 21. Du är också välkommen att kontakta Visions fackliga representant, Rune Jonsson, rune.jonsson@efk.se, 070-291 07 93.