Typ av tjänst: I en EFK-församling
Arbetsgivare: Korskyrkans församling
Tjänstegrad: 100%

Titel: Pastor/föreståndare
Område/ort: Västerås stad

Pastor/föreståndare till Korskyrkan i Västerås

Pastor och föreståndare till Korskyrkan i Västerås. Korskyrkan är en församling med 330 medlemmar i olika åldrar. Förutom barn och ungdomsarbete driver även församlingen en förskola, Pärlan, med två avdelningar.

Om tjänsten

Tjänsten är på 100% och tillträdes efter överenskommelse. Som anställd kommer du att ingå i ett team av tre anställda och ideell kontorspersonal. Du har en församlingsledning bestående av äldste och styrelse vid din sida. Du kommer att ha huvudansvar för församlingens liv och utveckling. Du har huvudansvar för gudstjänstlivet. Du har huvudansvar för själavård och det diakonala arbetet. Du har teamledaransvar för övriga anställda. I ditt arbete har du hjälp av ideella team för de olika verksamhetsområden.

Vem är du?

Vi tror att du är en person som älskar att knyta kontakt med människor både i och utanför kyrkan. Vi tror att du trivs med att predika, leda och inspirera. Vår önskan är att du har erfarenhet av tidigare pastorstjänst och gärna med föreståndaransvar.

Ansökan och frågor

Vill du veta mer om vilka vi är som församling och den tjänst vi söker är du välkommen att höra av dig till oss via mail rekrytering@korskyrkanvasteras.se. Vi kommer att hantera ansökningarna löpande. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Vid frågor kontakta Gudrun Dalid 073-6959351 eller Leon Lindberg 070-3060688