Typ av tjänst: I en EFK-församling
Arbetsgivare: Filadelfiaförsamlingen, Härnakyrkan
Tjänstegrad: 100 % eller enligt överenskommelse

Titel: Pastor/Föreståndare
Område/ort: Ljungsbro

Pastor/Föreståndare till Härnakyrkan i Ljungsbro

Vi söker pastor/föreståndare till Härnakyrkan i Ljungsbro.

Vilka är vi?

Vi är en församling med ca 100 medlemmar som nu söker pastor/föreståndare. Idag har vi en barn- och familjepastor på 50 % anställd i församlingen. Församlingen är en del i Evangeliska Frikyrkan. Vår vision är att vi vill förmedla evangeliet om Jesus Kristus och vara en växtplats för lärjungar. Vi inser att när pandemin är över är vi inte riktigt de samma och är öppna för nya vägar och nyfikna på vad som ligger framför.

Vi har en längtan efter att fördjupa vår kristna tro och gemenskap, att möta de behov som finns i samhället och att se fler människor lära känna Jesus. Vi vill, gärna tillsammans med andra kristna i Ljungsbro, verka i samhället. Vi längtar efter att vara en öppen och välkomnande kyrka för alla generationer och vill utvecklas och pröva nya sätt att vara församling i ett föränderligt samhälle.

Om Ljungsbro

Ljungsbro ligger strax utanför Linköping vackert beläget vid Göta kanal och Motala ström. Det är en expansiv ort med mycket nybyggnation. Här finns chokladfabriken Cloetta och närheten till Bergs slussar, Sveriges största slussområde. Ljungsbro har ett rikt föreningsliv. Här finns bland annat simhall, ishall, friluftsområde och golfbana. Det finns en väl utvecklad service med skolor och barnomsorg samt goda kommunikationer till Linköping.

Om tjänsten

Som pastor/föreståndare har du det övergripande ansvaret för verksamheten och ett ledningsansvar för övrig anställd personal. Du arbetar med församlingens liv och utveckling, predikningar, gudstjänster, själavård och andra sedvanliga arbetsuppgifter för en pastor. Du samarbetar med församlingsledningen, församlingens barn- och familjepastor samt övriga församlingsmedlemmar. Tjänsten är en tillsvidareanställning med omfattning enligt överenskommelse och du har förtroendearbetstid.

Vem är du?

Vi söker dig som har pastorsutbildning och är intresserad av att vara pastor både i församlingen och ut mot samhället. Du har lätt att knyta kontakter med andra människor och relaterar till andra på ett lyhört sätt. Du har förmåga att samla och inspirera. Det är en självklarhet för dig att samarbeta med andra men du är också van att arbeta självständigt och driva ditt arbete framåt. Du får gärna vara nytänkande och se möjligheter i förändringar. Du är trygg i din roll som ledare och trivs med att vara en offentlig person.

Ansökan och frågor

Välkommen med din ansökan till info@harnakyrkan.se. Vi kommer att hantera ansökningarna löpande. Tillträde sker enligt överenskommelse. Vill du veta mer om oss som församling och om tjänsten är du välkommen att höra av dig till vår ordförande Lillemor Sjöberg på telefon 0702-997267 alt. mail ordforande@harnakyrkan.se.

Ytterligare information om vår församling hittar du också på vår hemsida – www.harnakyrkan.se Länk till annan webbplats.