Typ av tjänst: Ge för livet Second hand & andra EFK-organisationer
Arbetsgivare: Ge för livet Second hand
Tjänstegrad: 80-100 %

Titel: Butikschef
Område/ort: Finspång

Butikschef för Ge för livet Second hand i Finspång

Ideella föreningen Ge för livet Second hand önskar anställa en butikschef till vår butik i Finspång, på 80-100%.

Om Ge för livet Second hand

Ge för livet Second hand dr en ideell förening med nära koppling till Evangeliska Frikyrkan (EFK). Vi driver fem second handbutiker: i Finspång, Norrköping, Huskvarna, Örebro City och Örebro Nasta. Överskottet från butikerna går till sociala biståndsverksamhet genom EFK:s insamling Ge för livet. Projekten finns i över 30 länder utifrån tre fokusområden: främja barns rättigheter, motverka människohandel och bidra till hållbar försörjning och fattigdomsbekämpning.

Varje butik har en butikschef och andra anställda som tillsammans med volontärer och människor i olika arbetsmarknadsåtgärder driver den dagliga verksamheten. Föreningen har en styrelse som tillsammans med verksamhets- chefen leder arbetet.

Verksamheten bygger på frivilliginsatser. Många volontärer dr med och driver verksamheten och många människor skänker möbler, kläder och andra gåvor till oss, som vi sedan säljer vidare.

Rollen som butikschef

Som butikschef ansvarar du för den dagliga driften av butiken, med utgångspunkt i föreningens vision, riktlinjer och mål. Du arbetar under ledning av verksamhetschef, tillsammans med två anställda och övrig personal.

Arbetsuppgifterna innefattar bland annat:

  • Att leda och informera personalen
  • Budgetering och löpande budgetuppföljning
  • Uppsättning och uppföljning av mål
  • Arbetsmiljöansvar, ansvar för butikssdkerheten samt att verka för en arbetsplats präglad av öppenhet och dialog
  • Samverkan med olika aktörer som arbetsförmedlingen, socialtjänsten, kriminalvården, församlingar m.m.

Önskad erfarenhet och egenskaper

Vi söker dig som har ett har ett stort intresse för second hand-verksamhet och som delar den kristna grundsyn som föreningen står för. Du har ett tydligt och inlyssnande ledarskap och gillar att bygga relationer, skapa förtroende och jobba tillsammans med olika typer av människor. Du dr bra på att möta kunder och dr van att hugga i där det behövs. Du arbetar målinriktat utifrån de ramar som sätts tillsammans med verksamhetschefen.

Vi ser helst att du har minst två års erfarenhet av att vara chef och att driva butik. Särskilt meriterande dr erfarenhet av second hand-verksamhet, arbetsledning i idéburna organisationer och/eller kännedom om EFK och Ge för livet sedan tidigare. Du får gärna ha en koppling till en lokal församling i Finspång.

Ansökan

Skicka in CV och personligt brev till verksamhetschef Caroline Joumé (caroline.joume@geforlivet.se) senast den 31-01-2022