Typ av tjänst: I en EFK-församling
Arbetsgivare: Salemkyrkan
Tjänstegrad: 75-100%

Titel: Föreståndare och pastor
Område/ort: Borensberg

Vi söker pastor och föreståndare

Vi är en frikyrklig församling som sätter stort värde på gemenskapen med varandra och livet med Jesus. Vi är ca 50 aktiva medlemmar där alla åldrar finns representerade. Vi har en lång historia där bön och lovsång haft en central roll genom årtionden och där barn- och ungdomsarbetet fått betyda mycket för Borensbergsborna.

Vi längtar vi efter att som församling leva i nära gemenskap med Jesus och att se gemenskapen växa, både i antal och i andlig mognad. Att vara en gemenskap som ser varandra och bygger relationer över generationer. En gemenskap där alla får vara aktiva och delaktiga i församlingens arbete. Att förstå mer av vem Jesus är och vilka vi är i honom och vara öppna för Den Helige Andes ledning. Att söka djupare i Ordet och upptäcka de skatter som finns gömda där och vad de betyder för oss som individer och församling idag. Att bönen ska få en mer central roll i vår gemenskap när vi enas för att tillbe och närma oss Gud tillsammans. Att vara ett ljus i det mörker som finns runtomkring oss. Ett ljus som visar vägen, sprider värme och inger hopp i vår bygd. Att vara en central del i samhället och kunna fylla de behov som finns med en öp-pen och generös inställning.

Vill du vara en av oss?

Längtar du efter att inspirera, coacha, ena och bygga församling och upptäcka vilka vägar Herren i sin godhet vill leda oss fram på? Utmanas du av att hitta former för hur församlingen kan möta människors behov i dagens samhälle? Vi erbjuder en tjänst som pastor på heltid, möjlighet till lägre tjänstgöringsgrad finns. Du som söker har en teologisk utbildning och tidigare arbetslivserfarenhet som pastor/föreståndare är meriterande.

Är du intresserad och vill veta mer?
Tveka inte att höra av dig till Jan Petersson eller Anita Arvidsson.

Jan – jgpet62@gmail.com, 070-640 21 48
Anita – anita.arvidsson@boremail.com, 070-866 22 79

Välkommen med din ansökan till salemborensberg@gmail.com. Läs mer om Borensberg här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..