Typ av tjänst: I en EFK-församling
Arbetsgivare: Nässjö Allians- och Baptistförsamling
Tjänstegrad: 50-100%

Titel: Ungdomsledare
Område/ort: Nässjö

Nässjö Allians- och Baptistförsamling söker Ungdomsledare 50-100%

Välkommen till Nässjö Allians- och Baptistförsamling!*

Vi är en församling med stor mångfald bland de ca 260 medlemmarna. Alla åldrar och generationer finns representerade och just nu utgör barnfamiljer en stor del av gemenskapen. Dryga tredjedelen av medlemmarna har sina rötter i andra länder än Sverige och under de senaste 10-15 åren har vi haft mycket fokus på integration, både för församlingsmedlemmar och för människor runt omkring i samhället.

Vi söker nu en ungdomsledare som kan bli en nyckelperson i vårt ungdomsarbete. Vår dröm är att få se församlingens barn och unga växa in i ett livslångt lärjungaskap och i det tror vi att en ungdomsledare har stor betydelse. Vi vill också nå utanför vår egen gemenskap och möta unga i samhället, ytterligare en uppgift där du som ungdomsledare spelar en viktig roll. Idag finns fungerande söndagsskola, UV-scoutarbete samt tonårsarbete med engagerade ledare. Utöver det finns ett ekumeniskt konfirmationsarbete samt ett lördagscafé dit många unga kommer.

Fokus för dig som ungdomsledare tänker vi är de äldre barnen och tonåringarna. Det kan till exempel innebära att du finns med i UV-scoutgruppen, tonårsgruppen samt konfirmationsgruppen. Det kan också innebära att du tar med dig ungdomar på läger, hajker och andra arrangemang.

Du kommer att arbeta i ett team tillsammans med församlingens pastor/föreståndare samt en pastor med familjeinriktning. Du kommer också att arbeta i nära samverkan med vår ungdomsorganisation NABU (Nässjö Allians- och Baptistförsamling Ungdom) och dess styrelse.

Arbetsuppgifterna utformar vi tillsammans, utifrån vilka behov som finns och vilka gåvor och tankar du själv har. Du som söker tjänsten:

  • längtar efter att människor ska komma till tro och följa Jesus
  • delar vår dröm att se barn och unga utveckla en tro som håller hela livet
  • har gått en bibelskola
  • är beredd att hålla i andakter och enklare undervisning
  • är initiativrik och kan arbeta både i team och självständigt
  • har lätt för att knyta kontakter och bygga relationer
  • har erfarenhet av att vara ledare i en församling

Välkommen med din ansökan senast den 30:e juni till a.gardeborg@gmail.com. Ansökan ska innehålla ditt CV, ett brev där du berättar om dig själv och varför du söker tjänsten, samt en referens. Tillträde 1/9 eller enligt överenskommelse. Ansökningar hanteras löpande.

Har du frågor är du välkommen att kontakta:

Martin Olofsgård, pastor och föreståndare, tel. 070 689 73 13.
Anneth Gärdeborg, ordförande, tel. 070 624 20 79.

Läs mer om oss på www.nabf.se Länk till annan webbplats.

* Församlingen är ansluten till Evangeliska Frikyrkan och Svenska Alliansmissionen.