Typ av tjänst: I en EFK-församling
Arbetsgivare: Korskyrkan Stockholm
Tjänstegrad: Heltid

Titel: Pastor
Område/ort: Stockholm

Korskyrkan Stockholm söker pastor med inriktning familj

”Vi drömmer om ett förvandlat Stockholm präglat av Guds rikes närvaro”

Vi tror att församlingens barnfamiljer är en viktig grupp att satsa på och vill stötta dem i den gemensamma efterföljelsen av Jesus i hemmet och vardagen genom att skapa en god gemenskap kring gudstjänst, söndagsskola och hemgrupper och genom att stötta föräldrar i samtal och med undervisning om relevanta ämnen. Därför behöver vi rekrytera en pastor!

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i Korskyrkans pastorsteam tillsammans med föreståndare, en pastor med inriktning gudstjänst och unga, samt en själavårdspastor 25%. Du kommer att bygga upp ett familjeråd som tillsammans med dig har det övergripande ansvaret för vår söndagsskola och vårt familjearbete som handlar om att stötta familjerna i efterföljelse av Jesus och våga leva ut sin tro i vardagen.

Du kommer även att jobba med andra förekommande pastorsuppgifter och dela på ansvaret för undervisning, själavård, administration och planering.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill:

  • Skapa en kärleksfull gemenskap – Vi önskar att du bidrar med att Korskyrkan får vara en växande och kärleksfull gemenskap för alla generationer. Du skapar enhet och glad och inspirerande stämning omkring dig och i församlingen.
  • Leda ledare – Vi har många ideella ledare. Många av dem är unga och du förväntas vara en ledare för dessa ledare, vilket ofta innebär att organisera och skapa strukturer så att andra får goda förutsättningar att leda och hjälpa ledarna att följa Jesus.
  • Skapa förståelse – Du hjälper människor att få förståelse för vem Gud är och hur det kristna livet kan levas i vardagen i storstadens utmaningar.

Du har utbildning och/eller erfarenhet att arbeta som pastor. Meriterande är tidigare erfarenhet av arbete i storstadsmiljö och erfarenhet av att göra lärjungar i vardagen. Du har god förmåga att leda och organisera vuxna och barn i församlingens verksamhet, vilket också uttrycks i god administrativ förmåga.

Som person har du god förmåga att kommunicera samt förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Du är inspirerande, vågar tänka i nya banor och har ett stort hjärta för familjer och församling. Om detta stämmer med din kallelse kan du vara den som ska bli en del av vårt team.

Frågor om tjänsten:

Besvaras av Richard Hultmar, 070-7195702, richard@korskyrkanstockholm.se

Eller församlingens ordförande Åsa Engdahl, 0702391040, asaengdahl@hotmail.com