Typ av tjänst: EFKs internationella arbete
Arbetsgivare: Evangeliska Frikyrkan
Tjänstegrad: 100 %

Titel: EFKs medarbetare i Nordafrika
Område/ort: Nordafrika

Evangeliska Frikyrkan söker medarbetare till Nordafrika

Bakgrund

EFKs region Europa, Mellanöstern och Nordafrika vill utveckla företagande och entreprenörskap och bygga vidare på erfarenheter vi har från vårt arbete i Aten. Vi söker därför medarbetare med erfarenhet av entreprenörskap och småföretagande. Både vi och våra partner har behov av långsiktiga medarbetare på plats för att samarbeta, stötta upp och utveckla arbetsskapande insatser.

EFK samarbetar med en internationell utvecklingsorganisation i Nordafrika som har lång erfarenhet av att arbeta med utsatta människor. Visionen är att förmedla värdighet och hopp och se förvandling ske för individer, i grupper och i samhället. De söker nu en medarbetare med erfarenhet av entreprenörskap och jobbskapande genom småföretagande.

Arbetsuppgifter

På plats i regionen kommer du att vara sekunderad vår partner som leder arbetet i landet. Ditt huvuduppdrag är att utveckla vår partners arbete att främja anställningsbarhet för arbetslösa unga vuxna, ensamma mammor utan familjestöd och människor med funktionshinder. Det kan innefatta coachning, mentorskap och utbildning av små lokala partnerorganisationer. Du behöver kunna nätverka och bygga relationer med lokala myndigheter, organisationer och andra aktörer.

Som EFKs utsände och länk mellan vår partner och Sverige kommer ditt arbete även bestå av kommunikation med församlingar och eventuellt andra givare i Sverige. I roller ingår också att möjliggöra besök från församlingsrörelsen i Sverige. Din arbetsplats är på vår partners kontor i Nordafrika. I arbetet ingår resor i landet.

Vem vi söker?

Vi söker dig som vill se Guds rike växa i Nordafrika, har en grundläggande förståelse av vad rättighetsbaserat arbete innebär och kan samarbeta med personer från olika traditioner och bakgrunder. Som utlandsarbetare behöver du vara flexibel och öppen för att saker och ting sällan blir som planerat. Du behöver kunna arbeta självständigt med stöd av regionledare på distans. Du är även villig att studera arabiska på plats om språkkunskaper saknas.

Kvalifikationer

För tjänsten behöver du relevant högskoleexamen utifrån arbetets art alternativt arbetslivserfarenhet som vi bedömer som likvärdiga. Arbetet kräver att du har erfarenhet av att leda verksamhet och/eller projektledning samt erfarenhet av att arbeta med trosbaserade rörelser eller andra civilsamhälls-organisationer. Du bör ha utlandserfarenhet. Du är flytande i engelska och svenska i tal samt skrift, franska och/eller arabiska är önskvärt. Du behöver vara flexibel samt kunna arbeta med ett multikulturellt team av nationella och internationella medarbetare från flera kontinenter.

Meriterande

Det är meriterande om du har bott och arbetat utomlands och har erfarenhet av insatser för barns rättigheter och/eller arbete med utsatta samhällsgrupper. Om du har erfarenhet av interkulturellt arbete specifikt inom Mellanöstern/Nordafrika och talar franska och/eller arabiska är meriterande. Kunskap om oss som rörelse är meriterande. Vi vill att du delar EFKs tro och värderingar.

Mer om tjänsten

Anställningen är en utlandsanställning och tidsbegränsad på tre år med möjlighet till förlängning.

Om du som sökande har familj vill vi att kompetens för make/maka ska vara av relevans för arbetet i regionen för att anställning av båda makar ska vara aktuell.

Tjänstens placering är i Nordafrika och din arbetsplats blir hos vår partner i landet.

Som utlandsanställd i Evangeliska Frikyrkan omfattas du av EFKs handbok för utlandsanställda vad gäller anställnings- och lönevillkor.

Tjänsten finansieras via församlingsunderhåll.
Innan tjänsten kan tillträdas behöver du genomgå EFKs rekryterings- och förberedelseprocess för utlandspersonal och ha i fullt underhåll klart före utresa.

Ansökan

Skicka in din ansökan, innehållande CV och personligt brev, till rekrytering@efk.se. Vi behandlar ansökningar löpande. Utresa planeras tidigast hösten 2023.

  • För frågor om tjänstens innehåll, kontakta Regionledare Fredrik K, eumena@efk.se. 
  • För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta Lisa Örnéus, chef för Resursavdelningen med särskilt HR-ansvar, lisa.orneus@efk.se, 073-709 00 65
  • Facklig representant Vision, Rune Jonsson, rune.jonsson@efk.se, 070-291 07 93.

Evangeliska Frikyrkan

Åstadalsvägen 2A, 702 21 Örebro
Box 1624, 701 16 Örebro
019 - 16 76 00
info@efk.se

Plusgiro: 900403-7
Bankgiro: 900-4037

EFK
Barnhjälpen
Ge för livet
StepOut
Torpkonferensen